STØTTE I MANGE ÅR: Andreas Thorkildsen sier faren Tomm har betydd mye for hans karriere. Dette bildet er fra OL i Beijing.
Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX
STØTTE I MANGE ÅR: Andreas Thorkildsen sier faren Tomm har betydd mye for hans karriere. Dette bildet er fra OL i Beijing. Photo: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Faren min har betydd mest for meg

Men Andreas Thorkildsen takker også moderklubben.

Stem på Klubben i mitt hjerte.

(Dagbladet): Spydkaster Andreas Thorkildsen (30) ser tilbake på en skuffende sesong - og har allerede startet oppkjøringen mot nye muligheter neste år.

I forbindelse med Klubben i mitt hjerte forteller Thorkildsen om hva som har betydd mest for ham i karrieren som innholder to OL-gull, to EM-gull og ett VM-gull.

- Det er først og fremst min far, Tomm Thorkildsen i Kristiansand IF, som har betydd mest. Gjennom klubben sørga han for det meste for meg i oppveksten. Fader'n var og er fortsatt i klubben. Når det er sagt, så var også Kristiansand IF viktig for meg i oppstarten, til jeg kom på et nivå hvor andre tok over, sier Thorkildsen til Dagbladet.

- Det var et veldig fint miljø, og de la ting til rette for meg, sier spydkasteren.

Tungt år
Både OL og EM denne sesongen endte uten medalje.

- 2012 er nok min mest skuffende sesong. Jeg har hatt andre år der jeg har slitt med skader, men denne sesongen har vært vanskelig siden jeg hele tida har slitt i motbakke på grunn av skader. Tidligere har ting gått mer på autopilot, sier Thorkildsen.

Sørlendingen er likevel ikke i tvil om at han skal tilbake som verdens beste.

- Når jeg får gjennomført en vinter med gode forberedelser, og forhåpentligvis stiller til start skadefri, så er jeg fortsatt verdens beste spydkaster. Det er bare å gjøre det jeg skal, og så er jeg forhåpentligvis bra igjen, sier Thorkildsen.

Satser mot Rio
Allerede nå ser den tidligere OL-vinneren fram mot Rio-tur om fire år.

- Jeg skal til Rio, og OL er gøy, men mitt fokus nå er å komme tilbake neste år, og være dominerende. Alt kan skje om fire år, dessuten er ikke forskjellen mellom OL og de andre mesterskapene like stor i friidretten som i noen andre idretter, sier Thorkildsen.

- Målet nå er å komme tilbake til det nivået hvor dårlige konkurranser betydde 85 meter og gode var 90. Da kan jeg stikke til et mesterskap og få medalje selv om jeg kaster dårlig, sier han.

I kampanjen Klubben i mitt hjerte kan du stemme fram den klubben som står ditt hjerte nærmest. Avstemmingen avsluttes fredag 30. november klokka 12.

Dagbladet har en egen Facebook-app som du finner her. Med den kan du sørge for at alle du kjenner ser det du stemmer og kan hjelpe din favoritt til seier.

TRENER TIL NY SESONG: Andreas Thorkildsen vil glemme 2012-sesongen. Foto: Jacques Hvistendahl
TRENER TIL NY SESONG: Andreas Thorkildsen vil glemme 2012-sesongen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer