ORGANENE FUNGERER. Jules Bianchi ligger fortsatt i koma etter den fatale ulykken i Japan for et halvt år siden. Men alle hans organer fungerer uten assistanse nå. Foto: AP.
ORGANENE FUNGERER. Jules Bianchi ligger fortsatt i koma etter den fatale ulykken i Japan for et halvt år siden. Men alle hans organer fungerer uten assistanse nå. Foto: AP.Vis mer

Faren om Jules Bianchi: - Han klemmer hånden min

Fortsatt i koma, men det er en viss framgang.

(Dagbladet): Det er litt over seks måneder siden den fatale ulykken der Jules Bianchi kjørte inn i en funksjonærs hjullaster under Japan Grand Prix på en glatt regnbane.

Franskmannen, som kjørte for Marussia, pådro seg alvorlige hodeskader - og har ligget i koma siden ulykka.

Nå kan faren Philippe Bianchi fortelle at alle sønnens organer fungerer på egenhånd.

- Jeg kjenner at Jules klemmer min hånd. Og han beveger seg i sengen, forteller faren til Nice-Matin.

Jules har en tysk kjæreste. Gina har flyttet til Nice og bor hos familen Bianchi. Hun er med og våker over ham.

Faren forteller om framgangen.

- Det er som natt og dag i forhold til hva den japanske legen fortalte oss etter ulykken og operasjonen. Da var alt håp ute. Nå fungerer alle hans organer uten assistanse. Men han er i koma. Det er ingenting nevrologisk som kan gjøres nå. Vi må bare stimulere ham, forteller Phlippe Bianchi.

Pappa Bianchi har opplevd tragedier i forbindelse med motorsport tidligere. I 1969 omkom onkelen hans under en trening på den velkjente Le Mans-banen.

MARKERING. Kollegene markerer for Jules Bianchi foran Russland Grand Prix, en uke etter ulykken i Japan. Foto: REUTERS.
MARKERING. Kollegene markerer for Jules Bianchi foran Russland Grand Prix, en uke etter ulykken i Japan. Foto: REUTERS. Vis mer