Faren utestengt på livstid - nå mistenkes sønnen for skattesnusk og hvitvasking

Agentsønnen til Juve-sjef kobles til fotballrazzia.

 INTERESSANT:  Skattepolitiet skal særlig være interessert i to agenters forhold til de italienske klubbene. En av de er Alessandro Moggi (t.h), sønnen av tidligere Juventus-sjef Luciano Moggi. Moggi senior ble i 2011 dømt til fengsel for kampfiksing.  Foto: AP Photo / Luca Bruno / NTB Scanpix
INTERESSANT: Skattepolitiet skal særlig være interessert i to agenters forhold til de italienske klubbene. En av de er Alessandro Moggi (t.h), sønnen av tidligere Juventus-sjef Luciano Moggi. Moggi senior ble i 2011 dømt til fengsel for kampfiksing. Foto: AP Photo / Luca Bruno / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Informasjonen fra det italienske politiets razzia mot 41 italienske fotballklubber i dag tidlig fortsetter å lekke.

Skattepolitiet beslagla tidligere i dag dokumenter og kviteringer fra klubber som Napoli, Juventus, Lazio og Roma.

Til sammen skal 18 Serie A-klubber, elleve Serie B-klubber og tolv klubber fra lavere divisjoner, nå undersøkes av statsadvokaten i Napoli.

Sønnen til Juventus-sjef Bakgrunnen for razziaen er dokumenter som ble beslaglagt i Napoli for et år siden, i form av avtaler mellom spillere og agenter.  Forholdene mellom klubbene, tolv agenter og spillerne skal undersøkes, for å avdekke hvitvasking av penger, skattesnusk og falske kvitteringer.

Blant de agentene som skal undersøkes nærmere, er det særlig to navn som hentes frem, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Den ene er Alejandro Mazzoni, som blant annet er agent for PSG-spilleren Ezequiel Lavezzi, tidligere Napoli-spiller.

Den andre som pekes på som svært interessant for politiet er Alessandro Moggi, sønnen til tidligere Juventus-sjef Luciano Moggi.

Presset spillere Moggi senior er utestengt fra italiensk fotball på livstid, etter at han var involvert i en stor kampfiksingsskandale i Italia, kalt Calciopoli-saken. I 2011 ble han også dømt til fem års fengsel.

Også sønnen Alessandro Moggi var innvolvert i Calciopoli-saken, hvor en del av anklagene gikk på at han hadde presset spillere til å bytte til agentbyrået GEA World, hvor han er leder.

Øyvind Johannessen kommenterer Serie A for CMore, og han er ikke overrasket over dagens avsløringer.

- Man vet jo slikt har foregått lenge, og etterforskningen etter Calciopoli-saken i 2005 og 2006 er ennå ikke over. Politiet har fortsatt å rulle opp dette, de blir ikke ferdige, sier CMore-kommentatoren til Dagbladet.