Petter Northug tilbake på landslaget

Farlig godt selskap: Han må ikke gå i den samme fella som Finn-Hågen

Ellers ligger alt til rette for et flott comeback for Petter Northug.

NYTT NORSK KJEMPELAG: Petter Northug skal for første gang forberede sesongen sammen med både Finn Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo. Målet er blant annet å slå lynraske Federico Pellegrino i Seefeld-VM i februar. Men da må Petter få en nøye kontrollert sesongforberedelse med færrest mulig avbrekk. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT NORSK KJEMPELAG: Petter Northug skal for første gang forberede sesongen sammen med både Finn Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo. Målet er blant annet å slå lynraske Federico Pellegrino i Seefeld-VM i februar. Men da må Petter få en nøye kontrollert sesongforberedelse med færrest mulig avbrekk. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PETTER NORTHUG føler muligens at han har mye å bevise etter å ha fått ødelagt to sesonger på grunn av feiltrening og sykdom, men nå er det best for resten av oss å dempe presset:

  • Petters come back på landslaget er en stor og hyggelig begivenhet for hele norsk langrenn, men ikke den forsterkningen Norge er nødt til å ha for å kunne vinne flere VM-medaljer.

Vinterlandskapet er totalt endret siden Northug brøt med det samme landslaget for fem år siden. Den gang var han den eneste av gutta med tilnærmet gullgaranti på individuelle VM og OL-distanser. Nå er han tilbake i en treningsgjeng der flere kommer rett fra tidenes beste OL for norsk herrelangrenn.

Det er en avgjørende forskjell.

Og her er den er først og fremst til fordel for Petter Northug selv.

FOR Petters største utfordring blir på nytt å unngå overtenning. Skjønt det er muligens et spesielt uttrykk på treningshverdagen til en svært rutinert og selvstendig skiløper som ellers alt for lenge har slitt med å være tent nok.

Allerede da han brøt med landslaget våren 2013 ble manglende motivasjon brukt som argument for å velge Coop framfor Norge. Etter flere år med suksess, ville han ha et nytt privat opplegg for å få tilbake mer av den gamle treningslysten. For den har vært litt varierende i den lyse, lekende årstida helt siden sommeren etter VM-triumfene i Oslo 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer