Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Farlig gullfeber

RAMSAU (Dagbladet): Elin Nilsen slipper trolig fra total-kollapsen i går uten varige men. Forhåpentligvis gjør norsk idrett det samme. Det siste betinger at det tas til vett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er ikke kollapser i idrett noe nytt. Det har skjedd før, og vil skje igjen.

Men jakten på tiendedeler og resultater har gått for langt når to skijenter mer eller mindre blir hentet ut av sjukesenga for å gå en VM-stafett.

Rett nok var Elin Nilsen feberfri kvelden før stafetten. Og rett nok hadde Anita Moens mage slått seg til ro. Medisinsk sett var de sikkert friske.

Tvil og tro

Hvorfor gikk Anita og Elin skirenn da?

Enkelt og greit fordi Anita Moen og Elin Nilsen i toppslag går noen sekunder raskere enn Hilde Glomsås og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Grei gambling

Inge Andersen har hele tida vært av den mening at Bente Martinsen er en bedre skøyter enn hun har vist så langt. I går viste Bente at han har rett.

Håpet lå i at Maj Helen Sorkmo, Anita Moen og Elin Nilsen skulle henge på russerne. Det kunne resultert i en spurt: Bente Martinsen mot Nina Gavriljuk.

Egentlig er det modig gjort å satse på en gullmedalje framfor å safe inn til sølv. Men å innlemme to rekonvalesenter i satsingen, smaker det desperasjon av.