Karoline Bjerkeli Grøvdal

Farlig selskap, Karoline!

Med en overraskende verdensrekord på 5 km gateløp møter den norske sensasjonsjenta plutselig et nytt tvilsomt toppnivå. I det feltet leker de med gamle doprekorder.

SNUBLINGEN SLUTT? Karoline Bjerkeli Grøvdal har satset mest på 3000 meter hinder i de siste skadepregete årene. Nå er hun frisk og fin og imponerte i går på 5 000 meter med verdens beste tid på asfalt. Den norske veteranen er på et helt nytt nivå. Det betyr møte med stjernene i en suspekt langdistanseløping. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
SNUBLINGEN SLUTT? Karoline Bjerkeli Grøvdal har satset mest på 3000 meter hinder i de siste skadepregete årene. Nå er hun frisk og fin og imponerte i går på 5 000 meter med verdens beste tid på asfalt. Den norske veteranen er på et helt nytt nivå. Det betyr møte med stjernene i en suspekt langdistanseløping. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED et fantomløp fra Karoline Bjerkeli Grøvdal inne på fabrikkområdet til potetchips-produsenten Maarud i går, har plutselig norsk friidrett fått enda en verdensstjerne. Nå kan hun håpe på suksess på OL-stadion på 5000 og 10 000 meter til sommeren:

  • 14.39 og ny bestetid i verden på 5 kilometer på asfalt er sensasjonelt bra.

Det er ikke mer enn halvannen måneder siden Beatrice Chepkoech; verdens beste hinderløper, satte den forrige rekorden. Hun brukte 14.43 i et godt planlagt rekordforsøk i den raske løypa ved havna i Monaco, og slo så vidt tidenes da beste løp på distansen.

Den var satt av det omdiskuterte løperfenomenet Sifan Hassan tilbake i 2019. Sifa er etiopisk flyktning bosatt i Nederland. Nesten alle de som løper raskest på 5000 meter både på asfalt og bane er fra Etiopia.

Ni av de 10 sterkeste tidene på distansen er blitt oppnådd av utøvere fra denne historisk sterke østafrikanske løpernasjonen; det landet som er det neste store målet på lista til internasjonale dopingjegere bare corona-pandemien er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.