KRASJET STYGT: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski i USA natt til torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRASJET STYGT: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski i USA natt til torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

«Farmen»-Trym krasjet stygt på ski

«Farmen»-Trym med hodet først inn i snøkanon: - Vil ikke tenke på hva som hadde skjedd uten hjelm

Krasjet stygt på ski i USA.

(Dagbladet): Han er kanskje best kjent for folk flest som «Farmen»-Trym, men Trym Nygaard Løken (23) er også en av Norges beste telemarkkjørere, og har flere verdenscupseire.

På trening i natt krasjet han imidlertid stygt. På Facebook har 23-åringen publisert bilder etter et ublidt møte med en snøkanon.

- Så dette skjedde nettopp... Jeg kjørte med hodet først inn i en ubeskyttet snøkanon. Jeg vil ikke en gang tenke på hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde hatt hjelm. Jeg har sydd noen sting i halsen, og har mistet litt blod, forklarer han.

Løken befinner seg akkurat nå i USA, der han kjørte verdenscup og havnet på en tredjeplass mandag.

Bra sesong

Birger Goberg er leder for telemarkkomiteen i Norges Skiforbund.

- Det så veldig dramatisk ut. Han havnet på sykehus og fikk en skade i halsen, sier Goberg til Dagbladet.

Senere torsdag forteller Løken til Dagbladet at han etter forholdene har det bra. Han sier også at det ikke var snakk om noe brudd i armen, som legene opprinnelig trodde.

- Bildene viste at det heldigvis ikke var det. Jeg fikk et dypt kutt i halsen som legen var mest bekymret over, det er heldigvis sydd igjen og blødningen er stoppet, sier Løken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har ikke fått noe tidsestimat på når han kan være tilbake i bakken, men forhåpentligvis snart.

- Synd

Goberg sier det er synd for både Løken og telemarklandslaget, da Oslo-gutten er lagets beste herreløper.

- Han er den som per i dag har potensiale til å vinne verdenscuprenn. Nå som det skal være verdenscup på hjemmebane på Rjukan og et prøve-VM, er det tøft for et lite lag. Starten på sesongen har vært veldig god for ham, sier Goberg.

Løken var altså med i «Farmen» i høst, men røk ut i oktober. Han angret på at han ikke var mer kynisk. Men det er først og fremst idrettsutøver han er - selv om han innrømmer at han har blitt et mer yndet sponsorobjekt etter deltakelsen.

- Deltakelsen har sørget for økt fokus og flere henvendelser fra potensielle sponsorer for skikarrieren, sa han til Dagbladet etter «Farmen»-exiten.

Drømmer om WC-seier

I vinter har han hatt en solid sesong på skiene, og tok blant annet en pallplass i amerikanske Suicide Six Ski Resort på mandag. Det var hans fjerde pallplass denne sesongen.

Oslo-gutten slet med sykdom før jul, og pallplassen var dermed en stor opptur.

- Utrolig digg å komme på pallen igjen. Jeg gjorde det bra i verdenscupdebuten i Hintertux, men slet med sykdom før jul. Nå begynner kroppen til å fungere skikkelig, og jeg er spent på fortsettelsen, sier Løken til Norges Skiforbunds hjemmesider.

Han drømmer om seier i år.

- Jeg mangler jo seieren i år, men veldig bra at jeg er med og kjemper i toppen. Jeg vet at jeg kan kjempe om seier hvis jeg kjører ganske feilfritt. Stort sett så gjør jeg en større feil i én av omgangene, og akkurat dette skjedde i dagens renn.