Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Farmen»-Trym krasjet stygt på ski

«Farmen»-Trym med hodet først inn i snøkanon: - Vil ikke tenke på hva som hadde skjedd uten hjelm

Krasjet stygt på ski i USA.

KRASJET STYGT: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski i USA natt til torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRASJET STYGT: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski i USA natt til torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han er kanskje best kjent for folk flest som «Farmen»-Trym, men Trym Nygaard Løken (23) er også en av Norges beste telemarkkjørere, og har flere verdenscupseire.

På trening i natt krasjet han imidlertid stygt. På Facebook har 23-åringen publisert bilder etter et ublidt møte med en snøkanon.

- Så dette skjedde nettopp... Jeg kjørte med hodet først inn i en ubeskyttet snøkanon. Jeg vil ikke en gang tenke på hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde hatt hjelm. Jeg har sydd noen sting i halsen, og har mistet litt blod, forklarer han.

Løken befinner seg akkurat nå i USA, der han kjørte verdenscup og havnet på en tredjeplass mandag.

Bra sesong

Birger Goberg er leder for telemarkkomiteen i Norges Skiforbund.

- Det så veldig dramatisk ut. Han havnet på sykehus og fikk en skade i halsen, sier Goberg til Dagbladet.

Senere torsdag forteller Løken til Dagbladet at han etter forholdene har det bra. Han sier også at det ikke var snakk om noe brudd i armen, som legene opprinnelig trodde.

- Bildene viste at det heldigvis ikke var det. Jeg fikk et dypt kutt i halsen som legen var mest bekymret over, det er heldigvis sydd igjen og blødningen er stoppet, sier Løken.

Han har ikke fått noe tidsestimat på når han kan være tilbake i bakken, men forhåpentligvis snart.

- Synd

Goberg sier det er synd for både Løken og telemarklandslaget, da Oslo-gutten er lagets beste herreløper.

- Han er den som per i dag har potensiale til å vinne verdenscuprenn. Nå som det skal være verdenscup på hjemmebane på Rjukan og et prøve-VM, er det tøft for et lite lag. Starten på sesongen har vært veldig god for ham, sier Goberg.

Løken var altså med i «Farmen» i høst, men røk ut i oktober. Han angret på at han ikke var mer kynisk. Men det er først og fremst idrettsutøver han er - selv om han innrømmer at han har blitt et mer yndet sponsorobjekt etter deltakelsen.

- Deltakelsen har sørget for økt fokus og flere henvendelser fra potensielle sponsorer for skikarrieren, sa han til Dagbladet etter «Farmen»-exiten.

Drømmer om WC-seier

I vinter har han hatt en solid sesong på skiene, og tok blant annet en pallplass i amerikanske Suicide Six Ski Resort på mandag. Det var hans fjerde pallplass denne sesongen.

Oslo-gutten slet med sykdom før jul, og pallplassen var dermed en stor opptur.

- Utrolig digg å komme på pallen igjen. Jeg gjorde det bra i verdenscupdebuten i Hintertux, men slet med sykdom før jul. Nå begynner kroppen til å fungere skikkelig, og jeg er spent på fortsettelsen, sier Løken til Norges Skiforbunds hjemmesider.

Han drømmer om seier i år.

- Jeg mangler jo seieren i år, men veldig bra at jeg er med og kjemper i toppen. Jeg vet at jeg kan kjempe om seier hvis jeg kjører ganske feilfritt. Stort sett så gjør jeg en større feil i én av omgangene, og akkurat dette skjedde i dagens renn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!