SLUTT:  Pontus Farnerud har bestemt seg for å legge skoene på hylla. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
SLUTT: Pontus Farnerud har bestemt seg for å legge skoene på hylla. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

Farnerud:- Hjertet vil en ting, hjernen en annen

Den tidligere Stabæk-helten spiller sin siste kamp søndag.

(Dagbladet): Det er en lang og innholdsrik fotballkarriere som tar slutt, når Pontus Farnerud legger skoene på hylla etter søndagens kamp i den svenske supercupen mot Malmö.

Den nåværende IFK-Göteborg-spilleren med fortid i blant annet Monaco, Strasbourg, Sporting Lisboa og Stabæk, har i lengre tid slitt med en hofteskade, og nå er det altså slutt for spilleren som var en av de viktigste brikkene på Stabæks gull-lag i 2008.

- Jeg har prøvd så mye jeg kan i høst, etter en vår der jeg var mest forbannet og frustrert over å ikke kunne bidra så mye som jeg ønsket og vet at jeg hadde kunnet, sier Farnerud til Expressen.

Familiesituasjonen spilte inn Farnerud hintet om en endelig exit som fotballspiller i et intervju med den svenske avisen allerede for en drøy måned siden, da det også kom frem at det var familiære årsaker som gjorde at han vurderte å legge opp.

Hans kone og to barn er nemlig bosatt i Frankrike, og savnet av familien har tæret på svensken.

- Det er selvsagt ingen optimal situasjon. Det er slitsomt å ikke være tilstede for barna mine og være med på deres aktiviteter, være sammen med de på kveldene og si god natt til dem, sa Farnerud den gang.

Nå har han endelig slått seg til ro med at karrieren som profesjonell fotballspiller er over.

- Hjertet vil en ting, hjernen en annen. Jeg har innsett og akseptert at elitekarrieren er over, sier 33-åringen til IFK Göteborgs hjemmeside.

- Hva som skjer videre gjenstår å se Søndag kan den sympatiske svensken ta sin siste tittel i sin aller siste kamp, i det som nok blir et vemodig farvel for mannen med elleve landskamper for söta bror.

Farneruds planer etter karrieren, er foreløpig ikke bestemt, men han legger ikke skjul på at han kan tenke seg å jobbe med noe innenfor fotballen etter hvert.

- Hva som skjer videre gjenstår å se. Det blir rehabilitering til å begynne med, for jeg vil helst slippe en ny operasjon (av hofta, journ.anm.). Så får vi se om jeg kan fortsette som aktiv på et betydelig lavere nivå. Jeg vil helst holde på med fotball i en eller annen form. Kanskje som trener, speider eller innenfor media, sier Farnerud.

 SERIEMESTER:  Farnerud var en del av Stabæks gull-lag i 2008, sammen med spillere som Alanzinho og Daniel Nannskog. 
FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET
SERIEMESTER: Farnerud var en del av Stabæks gull-lag i 2008, sammen med spillere som Alanzinho og Daniel Nannskog. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET Vis mer