Farnerud klar for Stabæk

Og det kan komme flere nye spillere.

(Dagbladet.no): Den svenske midtbanespilleren Pontus Farnerud er klar for Stabæk, skriver klubbens hjemmesider. 28-åringen har skrevet under på en treårskontrakt.

Farnerud kommer fra portugisiske Sporting Lisboa på fri overgang, og allerede fra lørdag kan han trene med serielederne.

- Dette er en større signering enn det mange aner. Farnerud er ikke så kjent i Norge, men han er veldig anerkjent som en god spiller i Sverige. I norsk målestokk er dette en stor overgang, understreker Stabæks sportsdirektør, Lars Bohinen, for Dagbladet.no.

Ifølge opplysninger svenske Expressen hevder å sitte på, kommer svensken til å tjene totalt 15 millioner svenske kroner på overgangen til Stabæk.

Bohinen vil imidlertid ikke kommentere lønnsbetingelsene.

- Blir han godt lønnet, ettersom han kommer gratis?

- Økonomien i dette er grei, men ikke ekstraordinær. Jeg tror ikke det er derfor han velger oss, svarer Bohinen.

I stedet trekker han fram relasjoner til landsmenn samt klubbens beliggenhet som mulige årsaker til at Stabæk vant kampen om svenskens tjenester.

- I mål med midtbanen

Forrige uke signerte islandske Pálmi Rafn Pálmason for bærumsklubben, som dermed er i ferd med å få på plass erstattere for Somen A. Tchoyi og Anthony Annan.

TIL STABÆK: Pontus Farnerud har skrevet under for serielederne, som dermed har styrket stallen betraktelig i løpet av denne uka. Foto: ANTONIO COTRIM/EPA/SCANPIX
TIL STABÆK: Pontus Farnerud har skrevet under for serielederne, som dermed har styrket stallen betraktelig i løpet av denne uka. Foto: ANTONIO COTRIM/EPA/SCANPIX Vis mer

- Nå kan man si at vi er i mål hva angår midtbanespillere, med signeringen av Pálmi Rafn Pálmason i forrige uke og Pontus nå. Pontus er en spiller som kan løse både defensive og offensive oppgaver på midtbanen, han er en god kombinasjonsspiller og vi tror han vil kunne finne gode løsninger med Veigar og Daniel. Han kan gi oss et noe større repertoar offensivt, sier Bohinen.

- Med dette bør alt mas internt om forsterkninger være lagt død, og nå er det kun opp til oss selv å forvalte den posisjonen vi er i, tillegger han.

Flere sommersigneringer?

Bohinen varsler likevel at det kan komme flere nye spillere til Stabæk i sommer.

- Farnerud er ikke nødvendigvis den siste som kommer inn, men det var viktig for oss å få disse klare i forhold til UEFA-cup kvalifiseringen vi skal inn i . Vi savner fortsatt Pontus Segerström og er dermed noe tynne bakover. Vi ser etter en god løsning der, men kan ikke love noe, sier Bohinen.

Farnerud klar for Stabæk