BITTERT POENGTAP:
Aalesunds Anders Lindegaard (liggende) og Daniel Arnefjord fortviler etter å ha sluppet inn sesongens første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Kampen endte 2-2 etter en sein utligning av svenske Pontus Farnerud.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
BITTERT POENGTAP: Aalesunds Anders Lindegaard (liggende) og Daniel Arnefjord fortviler etter å ha sluppet inn sesongens første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Kampen endte 2-2 etter en sein utligning av svenske Pontus Farnerud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Farnerud snøt Rekdal for seieren på overtid

Aafk slo av all energi.

||| COLOR LINE STADION (Dagbladet.no): Aafk - Stabæk 2-2 (1-1)

Pontus Farnerud reddet et poeng for Stabæk mot Aalesund etter at serielederen fra jugendbyen hadde seieren i lomma store delere av kampen.

- Det er surt å miste seieren, men alt i alt fortjente Stabæk poeng. Vi skaper en del sjanser og viser fremgang spillemessig. Mot slutten blir vi slitne, og det er synd at det glipper mot slutten, sier Kjetil Rekdal i følge Sunnmørsposten.

Aarøy best og verst  
Aalesund har fått det for vane denne sesongen å levere tidlige scoringer. I dag tok det bare ett minutt og femti sekunder før Tor Hogne Aarøy kom seg fri med ballen og satte den sikkert forbi Jon Knuden i Stabæk-målet.

Etter det viste Aarøy også hans begrensinger som spiss.

Kraftspissen gikk ofte bredt og serverte mange svake innlegg.

- Det er utrolig bittert å tape det på overtid, men vi spiller ikke en veldig bra kamp i dag. Vi har mye mer å gå på, sier Aarøy til Tv2 etter kampen.

GOD START: Tor Hogne Aarøy setter inn 1-0 under eliteseriekampen i fotball.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
GOD START: Tor Hogne Aarøy setter inn 1-0 under eliteseriekampen i fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Lagmessig styrte Aafk kampen frem til rundt 20 spilte minutter. Også Aalesundtrener Kjetil Rekdal fortviler litt over lagets varierende kampinnsats.

- Vi starter kampen veldig bra før vi blir trykket bakover av Stabæk. Andreomgangen starter vi bra. Jeg er i grunn okay fornøyd med siste omgang, selv om vi gir fra oss ballen alt for lett, sier han til Dagbladet.no. 

Mixmaster Disc
Etter hvert virket det som om Aalesund gjenntok gårsdagens «Earth hour» og skrudde av energiforbruket. Stabæk begynte å få veldig mye gratis på midtbanen og i Aalesunds forsvarsområde.

Etter 34 minutter fikk Mikkel Diskerud til slutt utlignet fortjent for Stabæk.  

Bortelaget beholdt kontrollen ut omgangen. Etter pause var tydeligvis energibesparelsene over også for i dag. Rekdal hadde nok lagt inn noen svært så fungerende gloser i garderoben.

VAKKERT: Aalesunds Magnus Sylling Olsen setter inn 2-1.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
VAKKERT: Aalesunds Magnus Sylling Olsen setter inn 2-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Etter ti minutter av andre omgang kom Demar Phillips på venstresiden. Han spilte til Johan Arneng som slo knallhardt inn foran mål hvor Magnus Sylling Olsen var på løp.

På hel volley knallet han inn det som kanskje er historiens flotteste tippeligamål for Aalesund.  

Sen Stabæk-utligning
Deretter fortsatte Aalesund trykket med flere gode angrep før de like brått lot Stabæk få alt gratis foran eget mål igjen.

Det utnyttet Pontus Farnerud.

SIKRET STABÆK-POENG: Stabæks Pontus Farnerud gratuleres etter sin 2-2 scoring mot Aalesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SIKRET STABÆK-POENG: Stabæks Pontus Farnerud gratuleres etter sin 2-2 scoring mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

To minutter på overtid fikk svensken ballen på 20 meter, fikk avansere totalt upresset og bøye ballen bort i lengste hjørnet forbi Aafk-keeper Anders Lindegaard.

— Vi skulle hatt tre poeng, men vi blir hardt straffet for de feilene vi gjør. Jeg er glad for at vi viser moral og kommer tilbake to ganger, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Stabæk ble også feilaktig avblåst for offside og derfor frattatt et mål da Daniel Nannskog satte ballen i mål.

- Jeg er utrolig forbannet på den avgjørelsen, det er rett og slett dårlig av linjemannen. Nei, her var jeg så veldig klart onside, og det er tungt for en spiss å bli fratatt et sånt mål, sier Nannskog til Budstikka.no