Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Farrar hedret Weylandt sammen med laget

Kjørte først i mål med armene rundt hverandre.

HEDRET VENNENS MINNE: Leopard Trek-laget sykler over målstreken med armene rundt hverandre foran et samlet felt. Weylandts gode venn Tyler Farrar (nummer tre fra høyre), som er lagkamerat med Thor Hushovd i Garmin-Cervelo, kjørte sammen med laget til Weylandt. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
HEDRET VENNENS MINNE: Leopard Trek-laget sykler over målstreken med armene rundt hverandre foran et samlet felt. Weylandts gode venn Tyler Farrar (nummer tre fra høyre), som er lagkamerat med Thor Hushovd i Garmin-Cervelo, kjørte sammen med laget til Weylandt. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dagens etappe i Giro d'Italia ble en verdig markering etter gårsdagens tragiske ulykke der belgiske Wouter Weylandt (26) døde etter et fall i en bratt utforkjøring.

I dag kjørte feltet samlet gjennom den 216 kilometer lange etappen fra Genoa til Livorno i et kontrollert tempo.

Tapet av en lagkamerat har selvsagt satt sterkt preg på Leopard Trek-laget. Flere av rytterne gråt i det de kjørte i mål, slik de også gjorde da det ble avholdt en minnemarkering før starten på etappen.

- Han var en flott lagkamerat og en bra mann. Vi ønsket dette i dag for familien og minnet hans. Det var en fin ting som sykkelsporten kunne gjøre. Vi ble rørt av støtten fra fansen som sto langs løypa, sier lagkameraten Davide Vigano ifølge VeloNews.

For til tross for at det ikke ble konkurrert om plasseringer verken i sammendraget eller på dagens tappe, hadde mange møtt fram og applauderte rytterne fram gjennom etappen.

Farrar i sorg På de siste meterne samlet de åtte lagkameratene til Weylandt seg på en rekke og syklet over målstreken side om side mens de holdt rundt hverandre.

ROLIG OVER MÅLSTREKEN: Bak Weylandts lagkamerater, fulgte resten av feltet anført av Garmin-Cervelos David Millar i den rosa ledertrøya. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
ROLIG OVER MÅLSTREKEN: Bak Weylandts lagkamerater, fulgte resten av feltet anført av Garmin-Cervelos David Millar i den rosa ledertrøya. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix Vis mer

Sammen med dem kjørte Weylandts gode venn Tyler Farrar fra Garmin-Cervelo-laget.

Thor Hushovds lagkamerat varslet før dagens etappe at han kommer til å bryte Giro d'Italia etter å ha vært med på dagens minne-etappe.

Laget til Weylandt har imidlertid besluttet at de de vil fortsette:

- Vi blir i giroen. Vi vil fortsette å konkurrere for å hedre Wouter. Det rytterne gjorde i dag, var helt spesielt. Det var en vakker måte å hylle en stor rytter og en stor mann, sier lagets danske manager Brian Nygaard til RAI ifølge VeloNews.

- Led ikke Samtidig kommer i ettermiddag meldingen om Weylandt er obdusert, og lege Armando Manucci fastslår at Weylandt døde momentant. - Han led ikke i det hele tatt. Døden inntraff umiddelbart, sier den italienske legen ifølge NTB.
Weylandts gravide kjæreste Anne Sophie, og foreldrene og søsteren hans, var i dag på sykehuset i Lavagna. Faren til Weylandt skal også ha besøkt ulykkesstedet.

SAMMEN I SORGEN: Leopard Trek-laget på podiet etter etappen. Etappen teller ikke i sammendraget, og det ble dermed ikke avholdt noen normal premieseremoni. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
SAMMEN I SORGEN: Leopard Trek-laget på podiet etter etappen. Etappen teller ikke i sammendraget, og det ble dermed ikke avholdt noen normal premieseremoni. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media