Farsen fortsetter

Høringen med de greske sprinterne Kenteris og Thanou ble utsatt igjen.

Ingen av de to, Kostadinos Kenteris eller Ekaterini Thanou, møtte til høringen for disiplinærkomiteen i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) i dag morges. De var representert ved sin trener Christos Tzekos og advokat Michalis Dimitrakopoulos.

Høringen hadde ikke pågått lenge før advokaten ba om at høringen ble utsatt i ytterligere 48 timer.

IOK sendte da en representant til sykehuset der de to angivelig skal befinne seg etter en mystisk motorsykkelulykke torsdag kveld. En helserapport ble fremlagt, og etter at den var kjent for disiplinærkomiteen, ble det vedtatt å utsette saken.

- Vi har vunnet første runde, sa advokat Dimitrakopoulos til Reuters da han kom ut fra høringen.

48 timer

De to sprinterne skal nå møte for høringskomiteen om 48 timer. Det skal, etter det advokaten sier, være viktig for dem, for de vil gjerne fortelle komiteen, der Sergej Bubka, Denis Oswald og Thomas Bach sitter, med egne ord om det som er skjedd.

Francois Carrard, tidligere generalsekretær i Den internasjonale olympiske komiteen, er nå juridisk rådgiver for disiplinærkomiteen. Han kunne bekrefte at saken er utsatt, men han sa også at advokat Dimitrakopoulos hadde garantert at de to sprinterne skulle møte om to døgn.

Det er det flere som er skeptiske til, for de har lurt dopingjegerne i lang tid allerede, senest i Chicago like før OL startet, og etter at de kom til Aten, prøve de seg på unnamanøvrer igjen.

(NTB-AFP-Reuters)

NY UTSETTELSE:</B> Trener Christos Tzekos (t.v.) representerte sprinterne Kostadinos Kenteris og Ekaterini Thanou i dagens høring, og fikk utsatt den til onsdag.