Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Farsrollen ga meg ro

Christian Ruud- Alex Corretja 3- 6, 6- 3, 6- 4, 6- 4. 20 dager inn i 1999 var årets første tennissensasjon et faktum: Christian Ruud (26) slo verdenstreeren Alex Corretja i Australia Open, tjente 133000 kroner, 132 ATP-poeng og avanserte 20 plasser på verdensrankingen.

- Etter at jeg ble far for en måned siden, har livet endret seg. Nå er tennisen mer avslappet enn før, sier Christian Ruud til Dagbladet.

Før kampen var Ruud ranket som nummer 87 i verden - Corretja som nummer tre, og førsteseedet i Australia Open. Og selv om nordmannen mot slutten kjente nervene i mellomgolvet, beholdt han roen og servet hjem det avgjørende gamet.

- Det har ikke alltid vært slik, sier Christian.

Tenkte på barnet

- Tidligere har det knytt seg når jeg har hatt sjansen til å slå en av de ti beste på rankinga. Servene mine har ikke blitt så gode som de skulle. Da jeg servet det siste gamet i går, tenkte jeg på samboeren og ungen min. Taper jeg nå, har jeg noe fint hjemme uansett, sa jeg til meg sjøl.

- Og da var det bare å serve kampen hjem.

Fødsel før tida

Det var usikkert om Christian Ruud i det hele tatt kunne spille årets første Grand Slam-turnering. Samboer Lele Solheim hadde termin et par dager før nyttårsaften, mens avreise til Melbourne var 10. januar.

- Gutten, som skal hete Casper, hadde nok forstått at jeg skulle ut og spille tennis, for allerede 22. desember kom han til verden. Det hadde blitt vanskelig - trolig umulig - å reise til Australia dersom ungen hadde kommet på termindatoen. Men nå i ettertid er jeg takknemlig for at han hadde hastverk.

I mai gifter Christian seg i Oslo med barndomskjæresten Lele (27). De møttes på tennisbanen for 12 år siden, og har fra da vært uatskillige.

Gleder seg

- Jeg gleder meg til bryllupet. Når privatlivet fungerer, går også tennisen bra, sier Ruud.

Så bra spilte Snarøya-gutten i går at Alex Corretja etter hvert ble temmelig frustrert. Oppildnet av norske supportere med vikinghjelmer på tribunen, tvang Christian spanjolen til å gjøre flere feil.

Autografjegere

- Jeg slo ham med hans eget våpen, grunnlinjespill og tålmodighet.

I løpet av få minutter var nordmannen plutselig i verdens tennis-fokus. Autografjegerne sto i kø for å sikre seg Christian Ruuds navnetrekk - på bildet av Alex Corretja.

- Det er hyggelig at folk setter pris på innsatsen min, sier Christian Ruud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling