Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Farten skremte Jansrud fra topplassering

Endte utenfor topp 10.

UTENFOR TOPP 10 Jansrud endte til slutt på 11. plass i super-G-en i Kitzbühel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTENFOR TOPP 10 Jansrud endte til slutt på 11. plass i super-G-en i Kitzbühel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud følte det gikk vel fort på slutten av super-G-rennet i Kitzbühel søndag. Han sikret seg litt, og da forsvant også muligheten til en topplassering.

Han endte som nummer 11, et par plasseringer svakere enn i lørdagens utforrenn. Han var 42 hundredeler bak vinneren Didier Defago. Fram til Aksel Lund Svindal og Max Franz på delt tredjeplass skilte ikke mer enn 27 hundredeler.

- Plasseringsmessig ble dette omtrent som lørdag, men jeg mener nok at jeg hadde bedre muligheter til å gjøre det bra i dag. Jeg følte at jeg kjørte bra også, men mot slutten justerte jeg meg litt inn. Jeg følte inni hodet at det gikk så unna at jeg trengte litt sikkerhet, og det endte med at jeg justerte litt på linjen. Da løp tiden, forklarte han til NTB.

- Jeg var ikke helt komfortabel med den hastigheten jeg hadde mot slutten, og det gjorde at jeg sikret litt. Derfor var det surt å komme i mål og se at jeg var noen tideler for sent ute, for jeg vet akkurat hvor jeg la det igjen, la han til.

Kjipt Han er overbevist om at han tapte mange plasseringer på den lille vurderingsfeilen.

- Det er litt kjipt, men i alpint er det ofte slik. En liten feil kan koste veldig mye. Det skjedde med meg i dag. At jeg sikret mot slutten straffet seg skikkelig. Det er det ingen tvil om, sa Jansrud.

- Jeg må jo også innrømme at det er verre å gjøre slike vurderingsfeil enn å gjøre skimessige feil, som ofte kan komme når man satser for fullt. Jeg følte at jeg gjorde et superbra løp i dag, men så klarte jeg å kaste det bort på slutten, sa han med en litt oppgitt tone.

- Det var en vurdering jeg gjorde underveis som var årsaken. Det er nok ikke det verste jeg har gjort, men skal man håpe på å kunne vinne så går det ikke an å gjøre slike feil, slo Jansrud fast.

Ingen krise Han fikk ikke den uttellingen i helgens Kitzbühel-renn som han hadde håpet, og det var nok super-G-rennet han var mest misfornøyd med. Likevel hang han ikke med hodet.

- Det er ingen krise, for jeg henger fortsatt godt med. Selvsagt ville jeg vært enda høyere opp på resultatlistene og kjempet om pallplasseringer hele tiden, men det er lite som skal til før jeg er der, mente Jansrud.

- Jeg har jo vært forberedt på at kunne gå litt opp og ned i år, men det kommer seg hele tiden, og det viktigste nå er at det blir bra om noen uker i Sotsji.

(NTB)

Hele Norges coronakart