Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fartsfest i vente

Lyn og torden, vindkast på 50 knop og full rokkering i feltet. Dette venter jorda-rundtseilerne utenfor Miami.

Femteetappen i Volvo Ocean Race nærmer seg slutten. Og hvilken sluttspurt kan det komme til å bli. Nå befinner lederbåtene seg ca 900 nautiske mil øst for Miami, i retning mot Baltimore. Men svært variable værforhold kan komme til å snu opp ned på resultatlista de nærmeste døgnene

Som vanlig er det ABN Amro One som er i føringen. Båten har endret kurs og satt en nordlig kurs mot Baltimore. Dette kan bety en real bråstopp dersom de er uheldige med de mange ulike værsystemene de skal gjennom på vei mot Chesapeak Bay.

Men Sanderson og hans navigatør, Stan Honey, har vist seg å være Ocean Races beste spåmenn så langt.

Hvem spår best?

- Dette er veldig spennende og nervøst, sier skipper Mike Sanderson, som sammen med sine menn på «ABN Amro One» hadde klokka 06.00 i morges (norsk tid) en ledelsen på 30 nautiske mil til «Movistar», som sammen med «Black Pearl» har tatt ut en mer nordvestlig kurs. «Pirates of Caribbean» har foreløpig har mistet kontakten med båtene foran og ligger 108 nautiske mil bak «ABN Amro One».

Navigatørene ombord i båtene jobber nå på spreng med å tolke værkartene de får tilsendt hver sjette time. Alle båter får lik informasjon, men denne blir ofte tolket ulikt.

De store vindskiftene i områdene kan føre til store gevinster eller store tap for båtene.

«Brasil1» er en av båtene som har merket dette.

LEDER FORTSATT:«ABN AMRO ONE» leder fortsatt når båtene er 900 nautiske mil fra Baltimore. Foto: ABN AMRO ONE
LEDER FORTSATT:«ABN AMRO ONE» leder fortsatt når båtene er 900 nautiske mil fra Baltimore. Foto: ABN AMRO ONE Vis mer

Fartsrekord

De var på nippet til å ta tredjeplassen fra Paul Cayard og «Pirates of the Caribbean» for få dager siden, men nå ligger de igjen 40 nautiske mil bak Disneybåten.

Svenske «Ericsson Racing Team» er bare tre nm bak «Brasil1» og må snart slå til mot brasilianerne om de skal få den oppturen de så sårt trenger etter å ha sparket skipper Neal McDonald og erstattet han med taktiker John Kostecki.

- Uhyre spennende timer venter på siste del av etappen mot Baltimore, sa Brasil1-navigatør Marcel van Triest til Dagbladet like før starten fra Rio de Janeiro.

- Det kan fort bli slik at båtene som er helt først, havner bakerst i feltet. Endringene vil skje raskt, mener van Triest.

Og værprognosene for det kommende døgnet viser både regn, tordenvær og store vindskifter.

Sannsynligvis vil de raskeste båtene ligge i 50 knops vind det neste døgnet!

Følg Volvo Ocean Race 2006 på Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling