Farvel, Europa

Ronaldinho vender tilbake til Brasil etter 10 år.

FRA MILAN TIL FLAMENGO: Ronaldinho er blitt kåret til verdens beste fotballspiller to ganger i løpet av sin tid i europeisk fotball. Nå vender han tilbake til hjemlandet og Flamengo. Foto:  REUTERS/Paolo Bona
FRA MILAN TIL FLAMENGO: Ronaldinho er blitt kåret til verdens beste fotballspiller to ganger i løpet av sin tid i europeisk fotball. Nå vender han tilbake til hjemlandet og Flamengo. Foto: REUTERS/Paolo BonaVis mer

(Dagbladet): Ronaldinhos tid i europeisk fotball virker å være forbi.

Etter 10 år i PSG, Barcelona og Milan vender han nå hjem til Brasil, der han har kommet til enighet med Flamengo om en kontrakt som strekker seg fram til sommeren 2014.

- Fansen kan forvente like mye kjærlighet fra meg som jeg har fått fra dem. De kan også forvente at jeg vil prestere på mitt aller beste. I tillegg håper jeg å spille meg tilbake på landslaget, sier Ronaldinho til klubbens hjemmeside.

I Flamengo vil Ronaldinho få Brasils tidligere landslagssjef Vanderlei Luxemburgo som trener. Sist de vant serien var i 2009, og den gang var Adriano blant de toneangivende spillerne.

En annen gammel storhet - Ronaldo - fikk også et statusløft etter å ha returnert fra europeisk til brasiliansk fotball. Ettersom Ronaldinho fortsatt har landslagsambisjoner, og ble utelatt fra VM-troppen i Sør-Afrika i fjor, håper han trolig Flamengo-oppholdet vil gjøre veien tilbake til landslaget kortere.

Ronaldinho ønsket i utgangspunktet å spille for sin tidligere klubb Gremio, men forhandlingene brøt sammen grunnet stor avstand mellom tilbud og krav.

- Jeg vil ikke være på auksjon. Om det var opp til meg ville jeg allerede hatt på meg Gremio-trøya, selv om det betyr at jeg vil tjene mindre. Problemet er ikke tilbudet jeg har fått, men Milans krav, sa 30-åringen til Globoesportes nettsted i forrige uke.

Også Blackburn var inne i kampen om Ronaldinho, og hadde kontakt med 30-åringens bror og agent Roberto de Assis. Men brassens ønske om å returnere til hjemlandet satte en effektiv stopper for en overgang til Premier League.

Flamengo er høyt oppe over å vunnet drakampen om mannen som to ganger er blitt kåret til verdens beste spiller.

- Flamengo kan endelig feire. Dette er en veldig spesiell dag for oss. Ronaldinho er vår, sier klubbpresident Patricia Amorim.