Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Farvel i dag

I dag tar en hel fotballverden et endelig farvel med fotballspilleren Diego Armando Maradona (41).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romario, Eric Cantona, Hristo Stoichkov, og Carlos Valderrama er blant fotballstorhetene som er invitert til den argentinske stjernens avskjedskamp på hjemmebanen til favorittklubben Boca Juniors.

Hovedpersonen selv gleder seg som en liten unge.

- En stor ære

- Det har alltid vært en ære å spille på det argentinske landslaget, og det blir en stor ære å spille også denne kampen. Jeg skal spille så godt jeg bare kan, sier Maradona.

Han gjennomgikk en kneoperasjon i oktober.

- Jeg har aldri hatt en slik operasjon tidligere og det var ikke enkelt å legge seg under kniven, men jeg dro til Cali i Colombia og snakket med doktoren som opererte Javier Sotomayor, sier Maradona i et eksklusivt intervju med onefotball.com.

Han håper ikke skaden vil hemme ham for mye i avskjedskampen, og han har bedt journalistene om å glemme skaden og heller fokusere på begivenheten.

- Det å få ballen på utsida av 16-metersstreken og ikke ha mulighet til å skyte, er som å danse med sin egen søster, sier Maradona.

Inviterte Pelé

Dessverre for hovedpersonen har bestekameraten Claudio Caniggia meldt forfall grunnet et tøft program i Skottland, men Maradona håper i det lengste å få med seg den brasilianske trioen Rivaldo, Roberto Carlos og Cafu. Trioen spiller avgjørende VM-kamp mot Venezuela til uka.

Maradona inviterte også Pelé.

- Jeg inviterte Pelé grunnet min respekt for fotball. Han er et fenomen på banen, men jeg er fortsatt den beste, sier Maradona.

De største stjernene som allerede har meldt sin ankomst er: Eric Cantona, Romario, Hristo Stoichkov, Rene Higuita, Carlos Valderrama, Davor Suker, Enzo Francescoli og Ivan Zamorano.

Guds hånd

Maradonas karriere er lang og begivenhetsrik. Det største høydepunktet var VM-gullet i 1986. I samme VM-sluttspill ble Diego også berømt for å ha handset ballen i nettet i en duell med Englands keeper Peter Shilton. I etterkant innrømmet argentineren at han fikk hjelp:

- Det var Guds hånd som styrte ballen i mål, sa Diego.

I VM i 1994 fikk karrieren en bråstopp. Han ble tatt for efedrinbruk og ble utestengt fra all fotball i ett år. Maradona kom tilbake på banen i Boca Juniors, men la opp som fotballspiller på 37-årsdagen den 30. oktober 1997. Siden den gang har Maradona prøvd med flere mer eller mindre vellykkete comeback.

Hjerteinfarkt

Utenfor banen har det også gått galt de seinere åra. Maradona har vært på avvenning for narkotikabruk, og i fjor holdt han på å miste livet da han pådro seg et hjerteinfarkt. Men Maradona har kjempet seg tilbake til livet - og leken med den lille lærkula som han elsker så høyt.

Dagen i dag markerer en endelig slutt på karrieren.

Dagen i dag markerer også slutten på trøye nummer 10 på det argentinske landslaget. Fra nå av er den hellig.

Hele Norges coronakart