Farvel til de blågule

OITA (Dagbladet/Expressen): Henrik Larsson (30) var voldsomt skuffet etter den svenske VM-avskjeden. En halvtime etter kampen ga han Sverige sjokkbeskjeden: - Jeg er ferdig med landslaget.

- Det er for lenge til neste store mesterskap, sier han.

Åttendedelsfinalen mot Senegal ble avskjedsforestillingen.

«Henke» Larsson hadde bestemt seg allerede før kampen. Han slutter etter ni år på landslaget. Fasiten ble 71 A-landskamper og 24 mål, derav fire VM-mål, ett mål i bronsefinalen i 1994 og tre mål i VM i Japan.

- Jeg synes dette er en passende anledning til å gi seg. Jeg har fått oppleve to VM-sluttspill, det er stort. Men alt må ta slutt en gang. Jeg regner ikke med å spille neste store mesterskap, EM i Portugal om to år. Da skal man heller ikke spille i kvalifiseringen, sier Henke.

- Aldri si aldri

- Det er bedre å slippe fram yngre spillere. Zlatan er en, han har framtida foran seg.

- Er beslutningen din endelig?

- Ja, nå føler jeg at jeg er ferdig på landslaget. Det er riktig å legge opp. Men jeg må kanskje legge til en klisjé: Man skal aldri si aldri.

Henke har blitt tobarnspappa. Jordan er fem år, og datteren Jandel ble født 28. februar i år.

- Det er blitt vanskeligere å være borte fra familien i lengre perioder, sier han.

Etter den bitre VM-avskjeden i Oita gikk Henke rundt på banen og klappet og oppmuntret de utslåtte svenskene som lå i graset og var fortvilte. Noen gråt til og med.

I garderoben gikk Larsson til landslagstrener Lars Lagerbäck og ga ham et håndtrykk.

- Takk for denne tida, dette var min siste kamp på landslaget, sa Henke.

Den andre svenske landslagssjefen, Tommy Söderberg, vil ikke riktig akseptere at Henke slutter.

- Vi må snakke om det en gang til. Henke er en av våre toneangivende spillere som har gitt oss fantastisk mye glede. Han har vært i kanonform i VM. Innsatsen hans er enorm. Han er et forbilde.

Lagerbäck tror ikke Henke lar seg overtale:

- Det er bare å beklage. Henke har bestemt seg, hans nei virker definitivt. Jeg tror ikke på overtalelser, sier Lagerbäck.

Bare skuffelse

For Henke mente alvor da han leverte den blågule oppsigelsen i går.

- Jeg synes jeg har gjort mitt på landslaget nå. Vi gjorde et bra mesterskap. Jeg klarte å score tre mål. Men jeg føler bare tomhet og skuffelse. Det går ikke an å få fram positive ord.

HÅRFIN TRØST: Ferdinand Coly forsøker å trøste en utrøstelig Henrik Larsson, som depper etter sitt siste tap med det svenske landslaget.