Farvel til EM?

HAMBURG (NTB): Norsk herrehåndball opplevde et sviende nederlag i kveld da de tapte 24-14 mot Tyskland i EM-kvalifiseringen.

Norge ligger nå sist i gruppe fire med to poeng på tre kamper før returen mot Tyskland (søndag i Oslo) og dobbeltkamp mot sterke Spania. De to beste går videre til EM-sluttspillet.

Nordmennene, med åtte mann med erfaring fra tysk topphåndball, var uten sjanse til å henge med en ikke altfor imponerende motstander. Bare keeper Steinar Ege kom opp på et bra nivå av de norske. Stian Vatne og Stig Rasch avsluttet godt, men det var for seint.

Flom av feil

Trenervikaren Ivica Rimanic opplevde sin tyngste dag på lenge da angrep etter angrep endte i håpløse norske vurderinger og avslutninger.

- Spillerne gjorde ikke som vi var enige om på forhånd. Spillet var ikke åpent nok. Returkampen regner jeg blir helt annerledes. Jeg forventer, ja forlanger, mer fandenivoldsk innstilling av spillerne da, sa Rimanic til NTB. Han vurderte også Tyskland som et 'topplag'.

Jan Thomas Lauritzen var verst i hard konkurranse i første halvdel. Han bommet på samtlige seks skudd i 1. omgangen. Veteranen Roger Kjendalen misbrukte tre skudd fra distanse og gjorde fire tekniske feil.

Strekspilleren Morten Daland sperret ulovlig ved tre anledninger.

Trøbbel

For 11 måneder siden kvalifserte Norge seg til A-VM i Japan, og det meste så lyst ut. Etter skuffende resultater der kom oppvasken i form av at flere spillere viste mistillit overfor trener Harald Madsen.

Han ble sykemeldt i sommer, og det er høyst usikkert om han kommer tilbake i rollen som ansvarlig for laget.

Romanic, klubbtrener i for kvinnelaget i Podravka (Kroatia), steppet inn for å lose Norge til EM-sluttspillet i Italia til våren. Etter fredagens smertefulle nederlag er det svært lite som taler for norsk deltakelse der.

Krise

Førsteomgangen er det svakeste prestert av et norsk herrelag på meget, meget lenge. Bare fire mål på 28 ballbesittelser før pause sier alt. Norge trengte over 12 minutter på å score for første gang, men da ledet tyskerne allerede 3-0.

Intens jobbing med forsvarsspillet den siste tiden ga en godkjent kamp bakover, men bidro til at all rytme og timing foran Tysklands mål var borte.

Ni tekniske feil og 15 bomskudd i løpet av den første halve timen gjorde at de norske spillerne gikk til pause flaue over egen innsats.

At andreomgangen var marginalt mindre dårlig rokker ikke ved det faktum at kampen trolig var Norges dårligste i moderne tid.