Farvel til fansen

VALENCIA: Fredag kveld var John Carew en lykkelig ung mann etter sitt 20 minutters innhopp mot Bilbao på Mestalla. I dag er han tilbake når trener Héctor Czper låser laget inne for hemmelig og uforstyrret trening i murkolossen midt i byen.

Hvilket betyr at det er alvor. Og at finalestemningen er på vei mot uante høyder i den fotballgale byen. For señor Czper er ikke mannen som normalt skjuler det han har i tankene.

Stort sett er Valencias treninger - enten de er på klubbens treningsfelt eller bak det faste før-kampene-hotellet ute ved havet - vid åpne.

Hyl og skrik

Journalist David Torres i Diario de Valencia sier følgende om det stigende trykket til Dagbladet:

- Czper vil ha en trening for seg sjøl. Etter søndagens lette økt, hvor det stort sett bare var lek med ball, skjønte han at de trenger å trene i fred. For oppmerksomheten fra supporterne er nå så stor at det går ut over konsentrasjonen på treningene.

- Med så mange folk som hoier og skriker får de ikke gjort det de skal. Og det er viktig når de skal trene på faste situasjoner.

Godkjent

Fredagskveldens generalprøve mot Bilbao fikk godkjent av Valencia-treneren. Sjøl om seiersmålet kom på straffe. Og John Carew, som nok en gang hvilte i 70 minutter, akkurat slik han gjorde det i den siste kampen før den avgjørende semifinalen mot Leeds, var god da han kom innpå.

Og veldig glad etterpå.

- Jeg er happy, sier Store-John. - Vi spilte bra mot slutten og skapte målsjanser. Og nå handler alt om forberedelser til finalen onsdag kveld.

Spiller finalen

Men:

- Det er viktig å ikke tenke for mye.

Allerede etter semifinalen mot Leeds sa John Carew at han helt sikkert spiller finalen. Det var ingen grunn til å tro noe annet - han har jo spilt alle de viktige kampene for Valencia. Og journalister jeg snakket med i går kveld feier også en smule norsk TV-titter-tvil til side:

- Carew spiller, sier David Torres.

Fordi:

- Han er Valencias beste spiss.

LÅSES INNE: John Carew og Valencia låses inne på mestalla for å unngå den store pågangen fra lagets supportere.