Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Farvel til fortida

MOLDE (Dagbladet): Skipresident Jan Jensen rakk fram handa og fikk gratulasjoner fra avtroppende visepresident Geirr Kihle. Det må ha vært en merkelig følelse for dem begge. For Kihle var mannen som mente Jensen burde holde seg unna Ski-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geirr Kihle måtte trekke seg fra skistyret etter utfallene mot sin tidligere sjef. Etter det korte handtrykket gikk en meget sliten Jan Jensen rett til arbeidet som skipresident:

Han innkalte det nye styret til møte.

Sak nr 1: Forsoning med generalsekretær Bjørn-Ivar Carlsen og resten av en i utgangspunktet uforsonlig administrasjonen. Etter alt som er sagt i forkant av Skitinget, virker en slik oppgave nærmest håpløs. En tydelig sliten Jan Jensen har imdilertid ikke noe valg - han må vise i praksis at han virkelig tar den selvkritikken han påberoper seg - og gjøre et forsøk.

- Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg er sliten, at de siste dagene har tatt på. Det har vært en tøff belastning. Nå går jeg på resevetanken.

- Mest av alt kunne jeg ønsket meg en ferie, men det er bare å glemme.

- Vi har en veldig viktig jobb foran oss som jeg insisterer på å ta opp. Den kan ikke vente, sier Jensen.

På gli?

Og kanskje har hans ydmyke holdning overfor administrasjonens kritikk gjort at det er grobunn for videre samarbeid.

Verken Bjørn-Ivar Carlsen eller noen andre i administrasjonen leverte oppsigelsene sine i går.

- Vi vil lytte og få visshet i hva det nye styret vil. Vi kommer ikke til å foreta oss noe overilt, sier Carlsen.

Dermed har han sagt seg villig til å gå i dialog med Jensen for å se om det er grunnlag for å jobbe i tospann.

Og bare så det er sagt: Skulle Jan Jensen klare å få Bjørn-Ivar Carlsen til å fyre opp fredspipa, vil det gi ham ei høvdingefjær i hatten.

Og det vil vise for all verden at han besitter nettopp de lederegenskapene han den siste tida er beskyldt for ikke å ha.

Mer bråk?

Skulle han derimot ikke klare det, kan det fort bli mer turbulens. Må Skiforbundet erstatte en generalsekretær, en økonomisjef og en markedssjef som Jensen i går karakteriserte som «den beste administrasjonen i hele Idretts-Norge», vil det unektelig påvirke driften og skape negativ publisitet. Og skipresidentens autoritet og styrke vil bli svekket.

Akurat det trenger Skiforbundet minst av alt akkutat nå.

Dødsstraff

Jensen ville ikke dele ut noe illojalitets-stempel verken til styremedlemmer eller administrasjon i går.

- Slikt er stemplet «internt», ikke «offentlig», sier han.

- Jeg har vært leder i en stor del av mitt liv. Og selv om jeg kunne ha hatt lyst til å skyte noen en gang iblant, har vi ikke dødsstraff i Norge. Heldigvis. For det finnes alltid løsninger, bare man er villig til å finne dem, sier Jensen.

Sjøl hevder han altså å være villig til det.

Så får vi se om det er nok.