Farvel vonde minner

BERGEN (NTB): Utskjelte Brann tok en viktig 3-0-seier hjemme mot Kongsvinger og ser ut til å være på rett vei. I dag ordnet Cato Guntveit og Thorstein Helstad poengene.

Guntveit ble kraftig kritisert etter svakt spill mot Viking og marerittet har vart i to måneder. I dag spilte både Guntveit og Helstad glimrende og fikk ros av Brann-sjefen Harald Aabrekk.

Etter en famlende åpning festet hjemmelaget grepet etter et kvarters spill. Mons Ivar Mjelde traff stolpen med et skudd etter 17 minutter. Det var innledningen til en sterk Brann-periode.

Farvel vonde minner

Etter flere gode sjanser, ble Guntveit frispilt av Mjelde sju minutter før pause. Guntveits vonde minner forsvant da han rullet ballen forbi Ole Arvid Langnes i KIL-målet.

- Skikkelig deilig å lykkes igjen. Det har vært en tung tid, men jeg føler vi er på rett vei. Gøy å score, sa en fornøyd Guntveit.

Etter snaue 20 minutter av andre omgang fikk Thorstein Helstad sjansen som innbytter for Raymond Kvisvik.

Fire minutter etter innhoppet snappet han ballen etter en skikkelig bom fra KIL-forsvarer Jon Inge Høiland, kom alene med Langnes og satte ballen enkelt i nettet. Åtte minutter før slutt fikset han 3-0 på egen hånd.

Vil ikke spå

- Et meget vellykket bytte. Helstad fikk vist litt av hva han kan på kort tid. Dette ser bra ut, roste Harald Aabrekk.

- Nå skal vi nyte seieren. Jeg innrømmer at dette begynner å ligne noe, men vil ikke spekulere i framtiden. I dag spilte vi i hvert fall slik vi skal, med raske gjennombrudd og spill i lengderetningen, avsluttet en fornøyd Aabrekk.

(NTB)