FRUSTRERENDE KVELD: Luis Suarez og lagkameratene i Liverpool hadde en frustrerende kveld på Craven Cottage. Etter å ha vært gjenstand for tilrop fra tribunen gjennom store deler av kampen, rettet uruguayaneren denne gesten mot hjemmelagets supportere. Nå er han utestengt.
Foto: Javier Garcia / BPI / DIGITALSPORT
FRUSTRERENDE KVELD: Luis Suarez og lagkameratene i Liverpool hadde en frustrerende kveld på Craven Cottage. Etter å ha vært gjenstand for tilrop fra tribunen gjennom store deler av kampen, rettet uruguayaneren denne gesten mot hjemmelagets supportere. Nå er han utestengt. Foto: Javier Garcia / BPI / DIGITALSPORTVis mer

FAs julegave til Luis Suarez: Enda en kamps utestengelse

Også Liverpool straffes etter Fulham-kampen.

(Dagbladet): Luis Suarez er utestengt i en kamp og bøtelagt med rundt 190 000 kroner etter at han viste fingeren til Fulham-supporterne tidligere denne måneden.

Ifølge FA.com erkjente Suarez seg skyldig i upassende oppførsel 5. desember, og mister dermed fredagens møte med Newcastle.

Også Liverpool bøtelegges med 190 000 kroner etter Fulham-kampen, der klubben ble siktet for manglende kontroll over spillerne etter utvisningen av Jay Spearing.

Liverpool erkjente skyld også i den saken, men aksepterte opprinnelig ikke standardboten på 20 000. Den må de nå svelge likevel.

- Henger ut Suarez
Luis Suarez er allerede straffet knallhardt for rasistiske uttalelser mot Manchester Uniteds Patrice Evra, og har anket straffen på åtte kampers utestengelse og mer enn 365 000 kroner i bot.

Manager Kenny Dalglish har vært svært kritisk til FAs vurderinger i disse tilfellene, og har spesielt angrepet det han mener er urettferdig behandling etter Fulham-kampen.

Liverpool-supporterne i Norge er skuffet over måten Luis Suarez behandles på om dagen.

 - Det er forsåvidt bra at fotballforbundet sier fra om at slik oppførsel på banen ikke er greit, men vi føler likevel at det Suarez gjorde i den kampen er noe som skjer hele tiden. Vi skjønner ikke helt hvorfor de plukker ham ut akkurat nå, sier leder for Liverpools norske supporterklubb, Pål Chr. Møller til Dagbladet.

- En skal ikke provosere publikum, men en ser jo at spillere slenger dritt og får dritt slengt mot seg hele tiden. Jeg synes det er unødvendig å henge ut en spiller på den måten som det FA nå gjør mot Suarez, mener han.

Veldig, veldig strengt
Møller mener Suarez straffes strengt.

- Det er allmenn enighet om at straffen Suarez fikk for Evra-kommentarene var veldig, veldig streng. Det er uforståelig at FA fortsetter å kjøre på mot ham på denne måten. Det synes jeg ikke han har fortent, for det er helt feil at han oppfører seg verre enn mange andre i ligaen., sier Møller.

- Hva betyr tapet av Suarez for Liverpool framover?

- Vi sliter med å score mål, og å miste Suarez er ikke akkurat det vi trenger. Dette var ingen hyggelig julepresang fra FA, sier Møller.

- Når FA nå har lagt seg på denne tøffe linja forventer vi at de tar andre spillere like hardt. Mange Liverpool-supportere - og andre supportere og, forsåvidt - mener det er lite likhet for loven. Det virker som om de har bestemt seg for å gjøre et eksempel av Suarez, sier supporterlederen.