Fassa Bortolo legger ned laget

Har mistet Petacchi.

Det italienske profflaget Fassa Bortolo blir avviklet etter årets sesong. En av grunnene er at lagets supersprinter Alessandro Petacchi bytter lag.

Petacchi har skrevet under på en treårskontrakt for Domina Vacanze, melder den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport.

Spurteren vil tjene 15 millioner kroner i året. I tillegg vil Marco Velo, Fabio Sacchi og Matteo Tosatto dele sju millioner kroner.

Petacchi hadde flere tilbud, blant annet fra T-Mobile, men ønsket å bli i et italiensk lag. Fabio Sacchi valgte å bli med sin spurtkamerat i stedet for å gå til Lampre.

Teamsjef for Fassa Bortolo Giancarlo Ferretti må dermed se at laget smuldres opp. Han sto også uten en hovedsponsor etter årets sesong.

- Det er trist at laget nå legges ned. Vi startet laget i 2000 og hadde planer om å legge ned etter seks år. Vi har hatt mange suksesser og har hele tiden vært i toppen av internasjonal sykling, og vi har sett en mester komme i Alessandro Petacchi, sier Ferretti.

64-åringen er usikker på om han vil forsøke å starte opp et nytt profflag.

Med Fassa Bortolo ute av ProTour åpner dette for et nytt lag. Kampen om denne plassen står mellom Acqua e Sapone og Ag2r-Prevoyance.

(ANB)