-  Fått mer respekt

Thor Hushovd (26) har vært gjennom sitt livs opptur og nedtur de siste tre dagene. Opplevelser han føler har gitt ham større respekt.

CAMBRAI (Dagbladet): Latteren satt løst da Thor Hushovd spiste middag sammen med resten av laget seint i går kveld. Deppe-stemningen fra tirsdag, da alt gikk galt, var helt borte.

-  Jeg var skikkelig deprimert i en time. Da virket alt meningsløst og forferdelig kjipt. Men så ble jeg ferdig med det. Jeg snakket ut med dama og familien, og nå er det historie, sier Thor til Dagbladet.

Han innrømmer at hele laget var preget av den mislykkede tirsdagen, med fall og begge trøyene borte.

-  Men nå er det bra, vi kjørte greit i dag og ser framover. Målsetninger og taktikk er akkurat det samme som før. Vi lar oss ikke knekke, sier Hushovd etter gårsdagens 13. plass på lagtempoen i Tour de France.

Oppmerksomheten og oppstyret rundt den norske sykkelstjerna tok fullstendig av da han vant den gule ledertrøya mandag.

-  Større enn jeg ante

-  Det var mye større enn jeg ante. Selve dagen brukte jeg en og en halv time på pressemøter, intervjuer og tv-show. Og det var ikke mindre på tirsdag da jeg mistet den. Utenfor bussen sto det jo pressefolk fra hele Europa og USA, forteller Thor.

Selv om gleden ble kortvarig sitter opplevelsen godt i. Og Thor Hushovd er blitt et kjent sykkelnavn i den internasjonale pressen.

-  Jeg merker at jeg har hatt den gule ledertrøya. Interessen for meg er mye større, flere kjenner meg igjen, og blant rytterne har jeg en økt respekt. Da jeg syklet med trøya på tirsdag slapp jeg lettere fram, de andre passet seg for meg og ga meg luker. Ikke minst var det fantastisk gøy å spurte med den underveis. Jeg tittet ned på det gule brystet mitt og bare lo. Jeg kunne ikke helt tro det var sant, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Nå er inntrykkene fra de siste dagene fordøyd, kroppen har samlet krefter, og 26-åringen går for etappeseier i dag. Hushovd mener positiv oppmerksomhet bare er gøy. Men den har likevel sin pris: Det tar på mentalt. Og rutinene brytes. Syklistene har allerede et veldig stramt program etter ritt. Gutta skal skifte, spise, drikke, få massasje og slappe av. Og så er det middag og et par timers avslapning på rommet før lyset slukkes.

Har samlet kreftene

-  De første dagene i Touren har jeg ikke fått fulgt opplegget i det hele tatt. Å gå rundt i halvannen time etter å ha syklet 20 mil er grusomt for musklene, sier Thor.

I går var første dagen han fikk samlet kreftene igjen. Lagtempoen var bare drøyt seks mil. Credit Agricole syklet ikke spesielt fort, og endte på 13. plass.

-  Vi sto på, men laget består av mange klatrere og da går det ikke fortere. Det var guffent å kjøre i pøsregnet, men det gikk greit. Og kroppen føles veldig fin.

Gutter på tur

På hotellet i går kveld var 26-åringen fryktelig glad for å ha hatt en rolig dag.

-  Endelig har jeg fått hvilt ut, blitt massert skikkelig, og til og med sovet litt før middagen. Det var veldig deilig. Nå blir det en DVD-film på rommet.

Thor deler rom med Julian Dean, som også er hans hjelperytter i Tour de France. På de to første etappene var newzealanderen helt avgjørende for at Thor fikk så bra plasseringer.

-  Han har vært fantastisk god, mye bedre enn jeg hadde ventet. Heretter stoler jeg hundre prosent på ham, og jeg er sikker på at vi skal klare en etappeseier. Og hvorfor ikke torsdag, sier Thor.

 Dagens etappe er 200,5 km lang, og går fra Amiens til Chartres.

ENDELIG TØRR: Regnet pøste ned da Thor og Credit Agricole syklet lagtempo i går. I bussen ble han endelig tørr og varm. - Håper dere koser dere i regnet, gliste Thor til journalistene utenfor.