FAMILIEN PÅ PLASS: Men Petter Northug ber foreldrene May og John holde seg til det de har greie på. Her under VM i Holmenkollen i fjor vinter.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FAMILIEN PÅ PLASS: Men Petter Northug ber foreldrene May og John holde seg til det de har greie på. Her under VM i Holmenkollen i fjor vinter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Fatter'n bør holde seg til landbruk

Ellers tror Petter Northug det blir «klinsj».

• TOUR DE SKI: Følg guttas 35 kilometer jaktstart direkte fra klokka 1300 i Dagbladets livestudio.

TOBLACH (Dagbladet): Petter Northug kjemper for sin første sammenlagtseier i Tour de Ski, etter andreplass tre sesonger på rad.

Fra og med torsdag har han sine aller nærmeste støttespillere på plass, når pappa John og mamma May kommer nedover.

John, eller «fatter'n» som Petter kaller ham, er ikke bare en manager som tar seg av papirarbeid. Han er også levende engasjert i alt som rører seg sportslig rundt sønnen.

Men om farens ankomst påvirker Tour-utfallet, stiller Petter seg tvilende til.

- Blir klinsj - Går det an å bruke en landbrukssjef fra en liten kommune som Innerøya til noe da, spør han retorisk - og gliser.

- Som rådgiver, kanskje?

- Han må holde seg til landbruk, han, så holder jeg meg til ski. Ellers tror jeg det blir klinsj, sier han til Dagbladet.

- Er han for engasjert?

- Hehe, ja.

Lykketallet 13 Petter Northug ble altså nummer to i onsdagens sprint i onsdagens sprint i Toblach, og knep dermed inn noen sekunder på sammenlagtleder Dario Cologna. På torsdagens tre mil lange jaktstart fra Cortina til Toblach, går han ut 13 sekunder bak sin sveitsiske rival.

Det betyr at de trolig kommer til å gå sammen det meste av løpet.

- 13 sekunder bak, det er jo et lykketall. Jeg og Dario får jobbe sammen. Avstanden til Legkov er ganske bra, så vi får prøve å opprettholde den, sier Northug.

Nærmere bestemt går russiske Legkov ut halvannet minutt bak Cologna. Russeren er en mann verken Petter eller Dario vil ha på bakskiene opp slalåmbakken i Val di Fiemme søndag.

Det er for øvrig meldt snø under den 35 kilometer lange jakstarten. Det passer Northug dårlig.