Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fattig, men lykkelig helt

Pål Anders Ullevålseter (33) imponerte med en fjerdeplass i går, og er en dag unna guttedrømmen: å fullføre Paris-Dakar. Men kampen mot naturkreftene har kostet flesk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ullevålseter har et budsjett på hele 521 000 kroner til ørkenløpet, og sponsorene fyller «bare» opp drøye 300 000. Det resterende beløpet har far (Reidar Otto), kona Solveig og Pål Anders Ullevålseter bladd opp fra egen lomme.

Reidar Otto, som har ventet på sønnen i Dakar siden sist mandag, mener det er velinvesterte penger:

- Pål Anders blir kanskje berømt, men rik tror jeg aldri han blir av dette. Løpet har likevel vært veldig spennende, sier Reidar Otto Ullevålseter til Dagbladet.

Vil prøve igjen

Kona Solveig Våge Ullevålseter har opplevd en enorm pågang fra motorinteresserte mennesker, men sponsorer lar derimot vente på seg.

- Vi har betalt veldig mye selv, men det er verdt pengene. Tenk å få en så lykkelig mann, og kanskje er det jeg som får realisert en av mine drømmer neste gang, sier Solveig.

Pål Anders har signalisert overfor kona at han vil prøve seg også i neste Paris- Dakar.

- Det klarer vi ikke å få til uten hjelp fra sponsorer. Så langt er det ikke mange nye sponsorer som har meldt seg. Jeg håper imidlertid vi får inn mer kroner før Enduro-sesongen starter i mars, sier Solveig.

Sand på øyet

Ektemannen Pål Anders Ullevålseter slo i går til med en fjerdeplass og hittil beste plassering i Paris- Dakar. Over de to siste dagene har Ullevålseter kjørt hele 1472 kilometer. Sammenlagt ligger han på niendeplass før siste etappe.

I går kveld sleit han med sand på øynene, men det bekymret ikke kona.

- Pål Anders har kjørt VM-runde med det ene øyet tapet. Aldri i verden om han gir seg nå. Klarer han å se bare litt, så kjører han, sier Solveig Våge Ullevålseter.

SISTE ETAPPE: Pål Anders Ullevålseter kjørte sin beste etappe i går og ble nummer <P>fire. I dag kjøres den siste etappen.
Hele Norges coronakart