- Favoriseres av pappa

Finske langrennstopper hevder at FIS-leder Odd Martinsen favoriserer Bente Skari. Nå ber de Martinsen trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det ville vært klokt av Odd Martinsen om han trakk seg tilbake nå. Jeg har snakket med flere medlemmer i FIS-styret som er av den oppfatning, sier Antti Leppävuori, til Adresseavisen. Leppävuori er sportssjef i finsk langrenn.

Burde ikke stemme

Sportssjefen synes FIS-leder Odd Martinsen er inhabil i enkelte saker og ikke burde stemme i saker som har med familiemedlemmer å gjøre. Finnene anklager Martinsen for å forme reglene i verdenscupen til datterens fordel.

- Se hva som har skjedd de siste par årene. Endringene har gått i Bente Skaris favør. Ved å inkludere sprint i verdenscupen sammenlagt, får Bente en fordel, sier Finlands landslagstrener Karri Pekka Kyrrö.

Endret reglene

Ifølge Kyrrö vedtok FIS-møter under Martinsens ledelse sist vår at sprint og den tradisjonelle verdenscupen skulle eksistere hver for seg. En måned før første renn skal FIS ha endret reglene.

De finske langrennstoppene reagerer også på at Dag Kaas, Bente Skaris personlige trener, har vært ansvarlig for VM-løypene.

- Vi tror han har lagt om løypene til Bentes fordel. Det er blitt flere bakker i femkilometeren. Det virker inn på 15-kilometeren også. Løperne går bakkene to ganger på den distansen. Bente er god i bakker og den nye løypa passer henne bedre enn den gamle, sier Leppävuori.

Avviser kritikken

FIS-leder Odd Martinsen avviser kritikken fra finnene og viser til at det i forrige sesong var enighet om å ta med sprint i verdenscupen.

- Jeg ser muligheten for mistenkeliggjøring av meg, men spør: Når har jeg tatt en avgjørelse til Bentes fordel?, sier Martinsen til Adresseavisen.

Martinsen sier han har informert FIS-styret at det er greit for ham å trekke seg på dagen hvis engasjementet i FIS er vanskelig i forhold til datteren Bente Skari.

(Dagbladet.no)

NÆRE:Stafett-Martin og skidronning Bente Skari under VM i Ramsau i 99

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer