- Favoriseringen av RBK må ta slutt

Bohinen hardt ut mot NFF. - Helt usaklig, er svaret.

(Dagbladet.no): I går presenterte Norges Fotballforbund spilleplanen for Tippeligaen i 2008. Den kanskje største endringen er at kampene på høsten ikke spilles i samme rekkefølge som på våren, slik tilfellet var denne sesongen.

Det nøt blant annet Brann godt av, ettersom bergensernes motstandere gjerne hadde spillere ute med karantene etter å ha møtt Stabæks driblefant Alanzinho i kampen før.

I dagens VG ga Ingebrigt Steen Jensen tommelen opp for NFF, men det er ikke alle i Stabæk som er like fornøyde. Til bladet TIPS sier sportsdirektør Lars Bohinen at årets sølvvinner ba om bortekamp i første serierunde og hjemmekamp i den siste.

De fikk gjennomslag for det første - men det er ikke godt nok for Bohinen.

- Bortekampen var den eneste vi fikk gehør for. Vi flytter til nytt stadion etter denne sesongen og ville gjerne ha en markering og avslutning på Nadderud sammen med serieavslutningen, men det er tydeligvis bare de store klubbene som får det som de vil. Og da tenker jeg spesielt på Rosenborg, sier han til TIPS.

Fikk innfridd flere ønsker

Rosenborg har fått hjemmekamp i serieåpningen, 16. mai og i serieavslutningen. Det skal likevel nevnes at trønderne har innledet og avsluttet de to siste sesongenene på bortebane.

Lars Bohinen mener uansett RBK får særbehandling av forbundet.

REFSER NFF: Stabæks sportsdirektør mener forbundet favoriserer de store klubbene, og sikter spesielt til Rosenborg. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
REFSER NFF: Stabæks sportsdirektør mener forbundet favoriserer de store klubbene, og sikter spesielt til Rosenborg. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer

- Den favoriseringen er nødt til å ta slutt. Rosenborg har nok fordeler som det er, sier han, og legger til at klubber som Brann og RBK snart må innfinne seg med å spille borte på 16. mai.

NFFs arrangementssjef Dag Vestlund mener Bohinen er direkte slurvete med fakta.

- Det er flere ting Stabæk ba om, som de fikk gjennomslag før. De ønsket bortekamper i 9. og 10. serierunde, og det har de fått, sier han til Dagbladet.no.

- Bohinen mener dere gir fordeler til Rosenborg. Kommentar til det?

- Jeg har overhodet ingen kommentar til den type innspill, sier han først. Men klarer ikke helt å styre seg.

- Det er helt usaklig, men jeg overlater til Bohinen å greie ut om det.

- Hva er grunnen til at lag som Brann og RBK alltid får hjemmekamp 16. mai?

- Det er en avtale klubbene selv har bestemt gjennom Norsk Toppfotball, en avtale som har eksistert i mange år. Hadde vi bestemt ville det nok vært håndtert noe annerledes.

- Favoriseringen av RBK må ta slutt

Vestlund påpeker også at RBK i to sesonger på rad har åpnet borte og avsluttet borte.

- Jeg vet ikke om de er berettiget til å få hjemmekamp nå, jeg, sier Vestlund syrlig.

- Favoriseringen av RBK må ta slutt
<B>MENER BOHINEN ER USAKLIG: </B> NFFs arrangementssjef Dag Vestlund.