- FAVORITT: - Det finnes andre managere der ute som kobles til jobben, men ingen har en bedre sjanse enn Ole, sier tidligere lagkamerat Phil Neville. Foto: Ian Hodgson / Reuters / NTB Scanpix
- FAVORITT: - Det finnes andre managere der ute som kobles til jobben, men ingen har en bedre sjanse enn Ole, sier tidligere lagkamerat Phil Neville. Foto: Ian Hodgson / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær hylles av tidligere lagkamerater:

Favoritt blant United-legender: - Målbevisst og hensynsløs

Gary Neville, Phil Neville og Nicky Butt skryter av jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort i Manchester United.

  • Se Man United - Arsenal på Viasat 4 fredag klokka 20.55.

I morgen gjester Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United Emirates for å måle krefter mot Arsenal i den fjerde runden av FA-cupen.

Hittil står han med seier på sju av sju kamper, men morgendagens kamp blir en av de tøffeste hittil for nordmannen.

I forkant av kampen tar Gary Neville (43), Phil Neville (42) og Nicky Butt (44) - alle United-legender med godt over 200 kamper for klubben - til orde for en fast ansettelse av kristiansunderen.

- Han har fordelen fordi han har kontroll over sin egen skjebne. De utropte ham som midlertidig manager, du må gripe slike sjanser i livet, og Ole er typen til å gjøre det. Jeg husker ham som spiller: Ferguson satte han innpå i ett eller to minutter, og han scoret fordi han alltid grep sjansen, sier Phil Neville til Sky Sports.

- Målbevisst og hensynsløs

Solskjær ble et av temaene da de tre United-legendene deltok på en pressekonferanse i går der det ble kunngjort at David Beckham kjøper seg inn i fotballklubben Salford.

Phil Neville, Gary Neville og Nicky Butt eier allerede ti prosent, noe også Ryan Giggs og Paul Scholes gjør.

- Det finnes andre managere der ute som kobles til jobben, men ingen har en bedre sjanse enn Ole. Han kjenner spillerne, klubben og hvordan den fungerer, noe som gjør at han er i beste startposisjon, sier Phil Neville, og legger til:

- Han satt to seter nedenfor meg i garderoben første gang jeg møtte ham. Man snakket om babyansiktet på den tida, men det var en indre målbevissthet og hensynsløshet. Du så på måten han spilte fotball at han kom til å bli suksessfull i livet, fortsetter Neville.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR: Manchester United-fansen mener Ole Gunnar Solskjær bør får jobben permanent etter drømmestarten. Video: Christian Monge. Vis mer

- Har levert briljant

Storebror Gary Neville, som er ett år eldre enn Phil, skriver i sin spalte på Sky Sports at han tror nordmannen får jobben om han fortsetter i samme spor.

- Ole har gjort en uhørt god jobb i Manchester United i løpet av de siste seks ukene, mye bedre enn hva jeg kunne ha forestilt meg. Tottenham var en stor kamp og et stort lag som vi alle elsker å se på, sier Neville, og legger til:

- Men i første omgang forandret han formasjonen til en diamant. Han var dristig, tok en risiko, og det betalte seg. Det er det Manchester United handler om, og han har levert briljant.

Manchester United vant for øvrig 1-0 etter en scoring av Marcus Rashford.

- Bør vente med avgjørelsen

Gary Neville skriver videre at avgjørelsen om hvem som burde få jobben bør først tas etter denne sesongen.

Som supporter ønsker at han at Solskjær sitter i managersetet på Old Trafford ved starten av 19/20-sesongen.

Tidligere United-midtbanemann Nicky Butt sier til The Mirror at han håper Solskjær blir i klubben i «lang, lang tid».

- Han har fått muligheten og jeg vet han er sjeleglad på grunn av det. Jeg har snakket med han mange ganger. Jeg vet at han kommer til å gripe den med begge hender og forsøke å holde fast så lenge han kan, sier Butt.