Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Favoritt i alt

Trass i feil skivalg og en kropp som ikke fungerte, stjal Marit Bjørgen (24) nok en gang oppmerksomheten. Hun er favoritt til å vinne alt denne vinteren.

KUUSAMO (Dagbladet): På gårsdagens 10 kilometer klassisk endte det med tredjeplass.

-  Før start hadde jeg valget mellom et mykt og et stivt skipar. Jeg valgte det stive, som jeg vant på i Gällivare forrige helg. Dessverre ble det feil valg i de bratte bakkene, og resulterte i en del glipptak. Shit happens, sier Marit Bjørgen til Dagbladet etter tredjeplassen.

-  Tung i kroppen

Kroppen hennes fungerte heller ikke som den skulle i de 12-13 kuldegradene.

-  Hele veien følte jeg meg tung i kroppen. Den fungerte mye bedre forrige helg. Det ble nok en liten utladning etter Gällivare. Likevel er jeg kjempefornøyd med plasseringen, sier Marit Bjørgen.

Konkurrentene kaller henne et råskinn, og lar seg ikke lure av at Marit ikke vant i går. Alle holder henne som stor favoritt, både til å vinne v-cupen og diverse VM-gull.

-  Det tar jeg som en honnør. Men jeg har gjort tøffere ting enn å gå fort på ski i renn. Det råeste jeg har gjort, var de 18 intervalløktene jeg gjennomførte på 14 dager i fjor sommer. Da tok det ei uke før jeg kom til hektene igjen, sier Marit Bjørgen.

-  Gleder meg

Nå gleder hun seg til å gå sprintrenn igjen. Fredag reiser hun til Bern, hvor det er renn lørdag og søndag.

-  Der satser jeg på å øke ledelsen i verdenscupen ved å ta 100 nye poeng. Selv om Oberstdorf-VM er målet for vinteren, gjør jeg alt for å vinne v-cupen, sier hun.

Foran rennene i Bern ligger Marit Bjørgen 50 poeng foran gårsdagens vinner Kristina Smigun, som dropper sprintrennene i Sveits og italienske Asiago.

Står over Ramsau

-  Selv skal jeg bare stå over Ramsau 18. desember. Jeg blir i form av å gå skirenn, og tror jeg skal komme i bra form til VM i februar, sier Marit Bjørgen.

Etter bysprinten i Bern reiser hun på høydetrening til Tauplitz i Østerrike, og blir der til jaktstarten og stafetten i Val di Fiemme 11. desember. Deretter er det to sprintrenn i Asiago, før hun reiser hjem midt i julemåneden.

-  Jula blir viktig, med mye rolig trening. Deretter går det slag i slag fram til VM. Det er der toppformen skal komme, sier hun.

BEHOLDT TRØYA: Marit Bjørgen kom seg gjennom skihelga i finske Kuusamo med den gule trøya i behold. Nå er råskinnet fra Rognes storfavoritt til å vinne både verdenscupen og diverse VM-gull.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media