IKKE I FINALEN: Botswanas Isaac Makwala. Foto: AP Photo/Martin Meissner
IKKE I FINALEN: Botswanas Isaac Makwala. Foto: AP Photo/Martin MeissnerVis mer

VM i friidrett:

Favoritt mister 400-meterfinalen - omgangssyke rammer VM

Sprinteren Isaac Makwala står over.

Flere deltakere i friidretts-VM er rammet av norovirus. Mageproblemene hindrer den botswanske sprinteren Isaac Makwala i å løpe tirsdagens 400-meterfinale.

Utbruddet av viruset har skjedd på et av VMs offisielle VM-hotell. Her skal mange ha blitt syke av maten de har fått i seg.

Det er ikke kjent hvor mange utøvere som er blitt dårlige, men det er klart at Makwala ikke stiller på startstreken i VM-finalen på 400 meter. Han måtte mandag også stå over kvalifiseringen på 200-meteren.

Makwala ble før mesterskapet regnet som den største utfordreren til sørafrikaneren Wayde van Niekerk på både 200 og 400 meter.

– En rekke tilfeller av gastroenteritt (mage-tarmkatarr) er meldt inn av lagmedlemmer som bor på et av de offisielle VM-hotellene, skrev VM-arrangøren i en uttalelse tidligere tirsdag.

– De som er rammet, får støtte av både lagleger og arrangørenes medisinske personell. I tillegg har vi jobbet sammen med det offentlige helsevesenet for å sørge for at situasjonen er håndtert og begrenset, het det videre.

(NTB)