Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Favoritt spurtslått av Tinkoff-talent

Kristoffer Halvorsen kom seg aldri frem.

SPURTSLÅTT: Dylan Groenewegen klarte ikke å innfri favorittstempelet i Handzame Classic. Her fra tidligere i sesongen. Foto: MANUEL BRUQUE (Scanpix/Epa)
SPURTSLÅTT: Dylan Groenewegen klarte ikke å innfri favorittstempelet i Handzame Classic. Her fra tidligere i sesongen. Foto: MANUEL BRUQUE (Scanpix/Epa) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Kristoffer Halvorsen og Team Joker håpte på en ny topplassering etter osndagens Nokere Koerse i fredagens Handzame Classic.

19-åringen ble flott plassert av sine lagkamerater med tre kilometer igjen, men da tempoet minket, ble Halvorsen litt innesperret.

Dermed kom Joker-rytteren seg aldri helt frem i spurten.

Det gjorde imidlertid Tinkoff-Saxo-rytter Erik Baska.

22-åringen spurtslo favoritten Dylan Groenewegen, som måtte ta til takke med en andreplass.

Baska tok med det sin første seier i Tinkoff-Saxo-trøyen. Spurttalentet vant fjorårets EM i Estland.

- Jeg må takke laget mitt og sportsdirektørene som ga meg sjansen, sier Baska i seiersintervjuet.

- Lagkameratene gjorde en utrolig jobb. De brakte meg til 500 meter fra mål. Jeg var på hjulet til Etixx-ryttere, så jeg hadde en veldig god posisjon før spurten. Jeg hadde veldig gode bein og er veldig fornøyd.

Slik gikk det til
Angrepene fløy den første timen av fredagens Handzame Classic.

Team Joker var blant de angrepsvillige. Ole Forfang var med i et kort utbrudd etter 30 kilometer, men ungguttens gruppe ble raskt hentet inn.

I løpet av den første timen hadde det fortsatt ikke etablert seg noe brudd, og farten var skyhøy. Omtrent 50 kilometer ble tilbakelagt den første timen.

Litt etter etablerte en duo rittets første brudd. Tom Devriendt og Gijs Van Hoecke fikk fort en god luke, men var aldri en trussel for feltet.

Nordmann i brudd
Allerede 90 kilometer fra mål ble de to belgierne hentet. Da åpnet det seg opp for nye angrep.

Da var Team Joker på hugget. Markus Hoelgaard fikk med seg seks ryttere: Marcin Bialoblocki, Gianni Marchand, Daniel Patten, Michael Reihs, Jonas Rickaert og Rob Ruijgh.

Disse rytterne hadde 55 sekunder med 53 kilometer igjen.

I hovedfeltet var det hovedsakelig Team Sky, LottoNL-Jumbo, Nippo og Verandas Willems som var ivrige på å hente inn bruddet for sine spurtere. Det gjorde at luken aldri ble den virkelig store for de syv i front.

Polsk angrep
Over toppen av en bakke 25 kilomter fra mål fikk Bialoblocki en liten luke til de øvrige i bruddet. Hoelgaard prøvde å ta opp jakten, men nordmannen ble fort hentet av de øvrige i bruddet, mens polakken fortsatte soloferden i front.

20 kilometer før mål ble Hoelgaard og hans bruddkompanjonger hentet inn, mens Bialoblocki hadde 27 sekunder ned til feltet.

Åtte kilometer senere var det slutt også for den temposterke polakken. Dermed var alt samlet snaut 12 kilometer fra mål.

Bare et par kilometer senere kom det nye støt fra feltet. Daniele Colli fikk med seg Jay McCarthy, og ikke lenge tok en Etixx-rytter opp jakten sammen med en del andre.

Verandas Willems ville imidlertid ikke ha noe av angrepene, og satte opp tempoet i front av feltet. Med syv kilometer igjen var det nok en gang samlet.

Etter det tok spurtlagene kontroll, og dermed endte det i en massespurt.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Hele Norges coronakart