Favoritt til å få sparken

Ole Gunnar Solskjær gikk rett til topps på lite ettertraktet liste.

TIL TOPPS: Det spørs om Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med å gå til topps som favoritt til å få sparken. Foto: REUTERS/Annegret Hilse
TIL TOPPS: Det spørs om Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med å gå til topps som favoritt til å få sparken. Foto: REUTERS/Annegret Hilse Vis mer
Publisert

Etter at Manchester United røk ut av Champions League med 3-2 tap borte mot RB Leipzig må Ole Gunnar Solskjær på nytt tåle kritikk i engelsk presse.

Blant annet skriver kommentator i The Guardian, Barney Ronay, at «Solskjærs mangler på brutalt vis ble avdekket i Leipzig».

- Er det noen skikkelige tegn til forbedring her? United har spillerne nå, eller i det minste mesteparten av dem. De burde være taktisk innovative, vise hva fotball kan være på dette nivået. I Leipzig var de i stedet passive, skriver Ronay.

Mark Critchley i Independent er også kritisk med tittelen: «Ole Gunnar Solskjærs trege og ustødige Manchester United-framgang ble stoppet av Champions League-exit.»

«Det er fundamentale spørsmål som forblir ubesvart om Solskjærs framtid», skriver Critchley på kommentatorplass.

Sparke-favoritt

Etter gårsdagens tap mot RB Leipzig og exiten fra Champions League, har Solskjær igjen inntatt den lite ønskede posisjonen som favoritt til å få sparken i Premier League.

Spillselskapet Betfair kuttet oddsen for at nordmannen får sparken fra 9/1 til 2/1 etter tapet i Tyskland. Med det er Solskjær den soleklare favoritten til å få sparken ifølge selskapet.

Samtidig mener dem at Mauricio Pochettino er den heteste kandidaten til å ta over tøylene på Old Trafford, med Massimiliano Allegri og Brendan Rodgers som de andre favorittene.

Å ryke ut av Champions League før 16-delsfinalene betyr en del tapte inntekter for de røde djevlene. Daily Mail hevder at United mister omtrent 100 millioner norske kroner i inntekter ved å ryke ut i gruppespillet.

Forsvarer Solskjær

Tidligere Manchester United-forsvarer Phil Neville mener det foregår en urettferdig heksejakt på Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

- Straks Manchester United taper en kamp blir det framstilt som en katastrofe. Det er ingen katastrofe, det er bare skuffende, sier Neville til BBC.

Neville mener man må se bak tallene.

- Det er United-utgaver med bedre managere enn Ole som har blitt slått ut av mesterligaen like tidlig, og det er managere som leder lag i Premier League som ligger bak United som slipper unna med langt mindre kritikk. Narrativet på innsida av klubben er helt annerledes enn det blir framstilt utenfra, mener Neville.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer