Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018

Favoritt trekker seg fra Tour de France

– Rytterens helse er det viktigste, sier laget.

UTE: Rigoberto Uran er ferdig i årets Tour de France. AFP PHOTO / POOL / Marco BERTORELLO
UTE: Rigoberto Uran er ferdig i årets Tour de France. AFP PHOTO / POOL / Marco BERTORELLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Rigoberto Urán er ute av Tour de France. Fjorårets andremann sammenlagt står av rittet før den 12. etappen torsdag. Colombianeren krasjet stygt på søndagens hendelsesrike etappe til Roubaix.

EF Education First håpte sin kaptein skulle bli bedre etter mandagens hviledag, men med smerter på venstre arm og bein har 31-åringen vanskelig for å tråkke helt til Paris.

– I dag har jeg dårlige nyheter. Jeg har ikke blitt bedre etter krasjet. Jeg kjente smerter i første fjell i går, sier Urán.

Etter den andre dagen i Alpene, lå Urán på 30.plass sammenlagt, hele 31 minutter bak mannen i gult, Geraint Thomas (Team Sky).

– Rytterens helse er det viktigste. Rigo har ikke hentet seg inn etter krasjet på brosteinsetappen, posisjonen hans på sykkelen er preget og dette kan skape flere problemer på sikt, sier Charly Wegelius, sportsdirektør i EF Education First.

– Sammen med Rigo følte vi det derfor best å ta han ut av rittet, slik at han kan komme tilbake mot slutten av sesongen. Til syvende sist var det rytterens egen avgjørelse. Hvis en rytter ønsker å fortsette, ser vi på måter det kan gjøres trygt. Hvis en rytter vil trekke seg, kan vi ikke presse han videre.

Urán krasjet på samme kaotiske etappe som så Richie Porte reise skadet hjem fra årets Tour de France. I likhet med den australske BMC-rytteren kan Urán potensielt rette fokus mot Vuelta a España og et meget kupert VM i Østerrike.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!