Favoritten avslører hvorfor han feilet: - Jeg tisset på meg 15 sekunder før start

Har skjedd tidligere.

STORFAVORITT: Frankrikes Pierre-Ambroise Bosse var den store favoritten på herrenes 800 meter, men feilet. Nå forklarer han hvorfor det hele gikk galt. Foto:AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX
STORFAVORITT: Frankrikes Pierre-Ambroise Bosse var den store favoritten på herrenes 800 meter, men feilet. Nå forklarer han hvorfor det hele gikk galt. Foto:AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Før starten gikk på herrenes 800 meter i Zürich, var det få som trodde noen andre enn franskmannen Pierre-Ambroise Bosse skulle stikke av med seieren. Men slik gikk det ikke.

200 meter fra mål stakk polske Adam Kszczot fra i front, og Bosse var sjanseløs på å følge ham.

Har skjedd tidligere Etter målgang forklarer han overfor svenske Aftonbladet hvorfor det hele gikk så galt.

- Så du ikke hva som skjedde før starten? Jeg ba om 15 sekunder ekstra tid. Jeg har takykardi (hjertefeil), og 15 sekunder før starten gikk tisset jeg på meg. Hjertet mitt slo så raskt at jeg visste at det kom til å gå på denne måten, sier den ulykksalige franskmannen.

Bosse forteller videre at dette heller ikke er første gang det skjer, men at det er lenge siden sist.

- Det har hendt en gang tidligere da jeg var yngre. Det er en mental greie, og jeg antar at jeg må jobbe med meg selv. I et mesterskap skal ikke det her skje, sier han.

Ikke terapi 22-åringen akter likevel ikke å gå i terapi for å få bukt med problemene.

- Jeg skal jobbe med dette på egenhånd. Jeg bryr meg ikke om terapi. Jeg er ikke bekymret. Jeg var heller ikke engstelig før løpet, jeg forsøkte bare å konsentrere meg og få ned pulsen. Men jeg antar at det som skjedde var nærmest underbevisst.

Kszczot, som til slutt sto igjen som vinner av løpet, sier til den svenske avisa at han ikke var klar over dramatikken som utspilte seg på startstreken.

- Jeg visste det ikke, men rare ting kan skje når du er stresset. Hele stadion trodde at han skulle vinne, sier Kszczot.