Favoritten Breivik

Favorittstempelet synker stadig mer innover de norske håndballjentene. I morgen starter EM-sluttspillet, og etter 12 nesten-sesonger øyner trener Marit Breivik virkelig muligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NORGE TIL TOPPS? Marit Brevik øyner store muligheter for å vinne den edleste medaljen i et mesterskap for de norske håndball-jentene.

- Forventningene (i Norge) harmonerer bra med det jentene våre føler, sier Marit Breivik til NTB.

Hvem av keeperne som vrakes mot Russland blir ikke klart før kampdagen. I trioen Cecilie Leganger, Heidi Tjugum og Jeanette Nilsen har Norge mesterskapets suverent beste oppdekning i sportens viktigste posisjon. Det luksusproblemet kan avgjøre hele historien til norsk fordel.

Men oppladningen kunne forløpt bedre. Nesten tre timer forsinket kom morgentrøtte spillere seg avgårde fra Gardermoen i dag, og dermed ble et fra før hektisk program ytterligere stimete.

Kjersti Grini og de andre fikk såvidt kastet fra seg bagasjen på hotellet før bussen hastet til kamphallen.

Snaue 12 år er gått siden norsk kvinnehåndball tok det første store steget mot «folkets sport».

Men VM-bronsen fra Nederland er fulgt opp av sølv og nye tredjeplasser og ikke seierstrofeet som skulle lyse opp forbundslokalene på Ullevaal stadion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer