Favoritten gråt av skuffelse

Vinokourov knust etter ny nedtur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Astanas Alexander Vinokourov var en av de heteste favorittene til å vinne Tour de France sammenlagt. Men da han rullet i mål til en 20. plass på dagens etappe, nesten tre minutter etter de argeste konkurrentene, innså kasakhstaneren at drømmen om den gule trøya var knust.

Og da lot Vinokourov tårene strømme. Hulkende forklarte han reporterne hvor tøff dagen hadde vært.

- Det var veldig vanskelig. Jeg klarte å holde meg sammen med favorittene på vei oppover Col du Télégraphe, men det ble for hardt opp Col du Galibier, sa Vinokourov.

Som likevel passet på å rose lagkameratene for jobben de hadde gjort.

- Laget jobbet bra. Jeg prøvde å begrense avstanden fram, men det var en fryktelig dag, oppsummerer han overfor Reuters.

Satser på Klöden

Astana har festet sin lit til Vinokourov på denne touren, og ofret både Andreas Klöden og Andrey Kashechkin da kasakhstaneren hadde det tøft på søndagens etappe.

Det blir det en forandring på nå.

TRIST: Med tårene strømmende sto Alexander Vinokourov likevel oppreist og svarte på journalistenes spørsmål. Foto: EPA
TRIST: Med tårene strømmende sto Alexander Vinokourov likevel oppreist og svarte på journalistenes spørsmål. Foto: EPA Vis mer

Mens Vinokourov drøye åtte minutter bak Michael Rasmussen i sammendraget, er Klöden bare 3 minutter og 50 sekunder bak. Også Kashechkin ligger langt bedre plassert, fem minutter og 34 sekunder bak.

Nå seiler Michael Rasmussen og Alejandro Valverde opp som de største sammenlagtfavorittene. Begge kom i mål rundt 40 sekunder bak vinneren Juan Mauricio Soler i dag.

Atle Kvålsvoll har imidlertid største tro på en annen rytter.

- Jeg tror Andreas Klöden blir veldig farlig, jeg tror mer på ham enn på Rasmussen. Nå kommer Astana til å kjøre for ham, sier Kvålsvoll til Dagbladet.no.

Favoritten gråt av skuffelse
<B>ASTANAS HÅP:</B> Andreas Klöden ligger klart best an av Astana-rytterne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer