Favoritten krasjet - Ullevålseter klatrer

Drama i Dakar-rallyet.

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 12.-plass på fredagens spesialetappe. Han beholder likevel fjerdeplassen i Dakar-rallyet.

Nordmannen klatret én plass på sammenlagtlisten etter at Marc Coma, regjerende mester i Dakar-rallyet, krasjet på den 13. etappen.

Spanieren hadde valgt en alternativ rute i forhold til idealsporet og 57 kilometer ut på spesialetappen krasjet han. Coma ble tatt ut av løpet på båre og fraktet vekk med helikopter.

Coma skal ifølge Reuters ha pådratt seg en hodeskade. Da han ble hentet med helikopter var han ved bevissthet og klarte å snakke med teamsjef Jordi Arcarons før han ble tatt til Dakar for undersøkelser.

Coma ledet ørkenrallyet med 52 minutter foran franskmannen Cyril Despres.

Sistnevnte vant fredagens etappe med tre minutters margin til Tom Classen fra New Zealand og ytterligere seks minutter foran amerikaneren Chris Blais. Ullevålseter ble slått med 18 minutter. Ørkenrallyet avsluttes søndag.

(NTB)

KLATRER: Men grunnen til at Pål Anders Ullevålseter avanserer er ikke av den hyggelige sorten: Favoritten Marc Coma krasjet nemlig på den 13. etappen, og han er nå ute av Dakar-rallyet. Foto: BERNARD PAPON/PRESSE SPORTS/SCANPIX
KLATRER: Men grunnen til at Pål Anders Ullevålseter avanserer er ikke av den hyggelige sorten: Favoritten Marc Coma krasjet nemlig på den 13. etappen, og han er nå ute av Dakar-rallyet. Foto: BERNARD PAPON/PRESSE SPORTS/SCANPIX Vis mer
Favoritten krasjet - Ullevålseter klatrer
<B>UTE: Spanske Marc Coma er her avbildet under den 12. etappen. Under dagens etappe krasjet han, og er dermed ute av Dakar-rallyet.