Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nibali ute av Tour de France

Favoritten ute av Tour de France med brudd i ryggen

Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali må stå av årets ritt etter at han har fått påvist brudd i ryggen etter et ublidt møte med en politimotorsykkel.

UTE: Vincenzo Nibali. Foto: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
UTE: Vincenzo Nibali. Foto: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO Vis mer

Etter torsdagens etappe, som ble avsluttet oppe på Alpe d'Huez, ble han sendt til sykehus hvor man fryktet brudd i en ryggvirvel etter sammenstøtet i trange traseen. Senere på kvelden bekreftet Gazzetta dello Sport at det var tilfelle og at italieren står av årets utgave.

Ifølge Bahrain-lagets lege Emilio Magni må han holde seg borte fra sykkelen minst 15 dager.

Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez, da Nibali jaget ledende Romain Bardet på en trang fjellvei omgitt av entusiastiske tilskuere. Fire kilometer før toppen måtte han i bakken.

Italieneren ble hjulpet tilbake på sykkelen og slet seg til mål bare 13 sekunder bak etappevinner Geraint Thomas, men senere måtte Nibali fraktes til sykehus i Grenoble der han får behandling for brudd i en ryggvirvel.

Først ble det antatt at han hadde veltet etter sammenstøt med en overivrig tilskuer, men Nibali la skylden på en politimotorsyklist.

- Bardet hadde 10 sekunder på oss, og vi var inne blant motorsyklene. Veien ble smalere, og to politimotorsykler var veldig nær oss, fortalte Nibali.

- Chris Froome akselererte, og jeg fulgte ham. Plutselig stoppet det opp foran meg, og jeg havnet i bakken.

Han sa at han følte seg sterk og trodde på sine sjanser i kampen om etappeseier.

- Det er synd, men slikt kan skje når det er mye folk på veien, sa italieneren.

Han lå på fjerdeplass i sammendraget.