Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland

Favoritter til prestisjepris

Norges stjerneduo ligger i førersetet til noe som aldri tidligere har blitt gjort av en med norsk pass.

HERJER: Martin Ødegaard (t.v) og Erling Braut Haaland kan skrive seg inn i historiebøkene i Premier League. Foto: Lise Åserud / NTB
HERJER: Martin Ødegaard (t.v) og Erling Braut Haaland kan skrive seg inn i historiebøkene i Premier League. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland (22) og Martin Ødegaard (24) har så langt hatt en eventyrlig sesong. Førstnevnte er den ubestridte toppscoreren i Premier League med 21 mål, mens sistnevnte storspiller som kaptein for den soleklare ligalederen Arsenal.

Ødegaard høstet nye lovord da Arsenal gikk vinnende ut av Nord-London-derbyet sist søndag. Drammenseren banket til fra tjuefem meter, og la på til 2-0 mot erkerivalen Tottenham. Det ble for øvrig også sluttresultatet.

PANG: Her sender Martin Ødegaard Arsenal opp i 2-0 mot Tottenham. Foto: Reuters
PANG: Her sender Martin Ødegaard Arsenal opp i 2-0 mot Tottenham. Foto: Reuters Vis mer

- Han er muligens den aller beste spilleren i Premier League akkurat nå, sa Viaplays ekspert Tor Ole Skullerud i studio etter kampen.

Selv om sesongen på langt nær er ferdigspilt, har enkelte allerede begynt å se mot slutten av sesongen, deriblant oddsmarkedet.

Der seiler Haaland og Ødegaard opp som de soleklare favorittene til å vinne årets spiller (POTY).

Nisjesiden Oddsbible viser til det engelske oddsmarkedet, som har begge nordmennene som klare favoritter.

Oddsgiganten Unibet har Haaland som den klare favoritten, med Ødegaard som en god nummer to. På plassene bak ligger Kevin De Bruyne, Marcus Rashford og Bukayo Saka.

I skrivende stund står Haaland til 1.67 i odds hos Unibet, mens Ødegaard står til 5.50.

Dersom enten Ødegaard eller Haaland til slutt blir kåret til årets spiller i den engelske toppdivisjonen, vil det være første gang at en med norsk pass mottar prisen i Premier Leagues 30 år lange historie.

Prisen har de siste åra vært dominert av Manchester City- og Liverpool-spillere, og sist gang en spiller fra en annen klubb mottok prisen var i 2017. Da var det N'golo Kante som endte opp med trofeet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer