Favres første pause etter 297 NFL-kamper på rad

Har startet hver eneste siden september 1992.

IMPONERENDE REKORD: Etter å ha startet samtlige NFL-kamper siden september 1992 måtte Brett Favre nøye seg med å være tilskuer i går kveld. En skulderskade stoppet rekordrekken hans. Her hilser han på Giants' quarterback Eli Manning. Foto:SCANPIX/EPA/JEFF KOWALSKY
IMPONERENDE REKORD: Etter å ha startet samtlige NFL-kamper siden september 1992 måtte Brett Favre nøye seg med å være tilskuer i går kveld. En skulderskade stoppet rekordrekken hans. Her hilser han på Giants' quarterback Eli Manning. Foto:SCANPIX/EPA/JEFF KOWALSKY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brett Favres rekordrekke er over. Etter å ha startet i 297 NFL-kamper på rad måtte 41-åringen nøye seg med å være tilskuer mandag.

Favre sto skadd på sidelinjen da Minnesota Vikings tapte 3-21 for New York Giants i en hjemmekamp som ble flyttet til Detroit fordi taket på Metrodome i Minneapolis revnet i helgens snøstorm.

- Det er over. Det kunne tatt slutt tidligere, men uansett har det vært en fin rekke, og jeg er stolt over den, sa Favre.

Quarterbacklegenden spilte sin første kamp fra start 27. september 1992, og siden da har han startet hver eneste kamp for sine lag, uansett hva slags skader han slet med. Han har spilt med brudd, avrevne bånd, hjernerystelse og i de aller fleste kamper grundig mørbanket fra forrige kamp.

Hans forbruk av smertestillende midler var så omfattende at han ble avhengig av dem og måtte på avvenning. Han trosset også sorg da han dagen etter farens plutselige død i 2003 spilte en av sine beste kamper noensinne.

Tidligere i høst har Favre spilt med senebetennelse i albuen, med et brudd i ankelen og med et dypt kutt i haken. Mandag var det ubønnhørlig slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer