Favres første pause etter 297 NFL-kamper på rad

Har startet hver eneste siden september 1992.

IMPONERENDE REKORD: Etter å ha startet samtlige NFL-kamper siden september 1992 måtte Brett Favre nøye seg med å være tilskuer i går kveld. En skulderskade stoppet rekordrekken hans. Her hilser han på Giants' quarterback Eli Manning. Foto:SCANPIX/EPA/JEFF KOWALSKY
IMPONERENDE REKORD: Etter å ha startet samtlige NFL-kamper siden september 1992 måtte Brett Favre nøye seg med å være tilskuer i går kveld. En skulderskade stoppet rekordrekken hans. Her hilser han på Giants' quarterback Eli Manning. Foto:SCANPIX/EPA/JEFF KOWALSKYVis mer

Brett Favres rekordrekke er over. Etter å ha startet i 297 NFL-kamper på rad måtte 41-åringen nøye seg med å være tilskuer mandag.

Favre sto skadd på sidelinjen da Minnesota Vikings tapte 3-21 for New York Giants i en hjemmekamp som ble flyttet til Detroit fordi taket på Metrodome i Minneapolis revnet i helgens snøstorm.

- Det er over. Det kunne tatt slutt tidligere, men uansett har det vært en fin rekke, og jeg er stolt over den, sa Favre.

Quarterbacklegenden spilte sin første kamp fra start 27. september 1992, og siden da har han startet hver eneste kamp for sine lag, uansett hva slags skader han slet med. Han har spilt med brudd, avrevne bånd, hjernerystelse og i de aller fleste kamper grundig mørbanket fra forrige kamp.

Hans forbruk av smertestillende midler var så omfattende at han ble avhengig av dem og måtte på avvenning. Han trosset også sorg da han dagen etter farens plutselige død i 2003 spilte en av sine beste kamper noensinne.

Tidligere i høst har Favre spilt med senebetennelse i albuen, med et brudd i ankelen og med et dypt kutt i haken. Mandag var det ubønnhørlig slutt.

- Jeg kan ikke spille om jeg ikke har følelse i hånden, sa han.

Tidlig i forrige kamp ble skulderen i kastarmen hans slått ut av ledd da han ble taklet. Skaden lot seg ikke fikse på en drøy uke.

Hyllestene til Favre strømmet inn da rekken hans offisielt var brutt.

- Det er et privilegium å ha fulgt med på en av de største prestasjoner i idrettshistorien. Hatten av for Brett, tvitret golfstjernen Tiger Woods.

Favre førte Green Bay Packers til superbowlseier i 1997 og ble tre ganger kåret til NFLs mest verdifulle spiller. Nå kan han ha spilt sin siste kamp.

(NTB)