SPARKET?: Antonio Conte skal være ferdig i Chelsea. Flere spillere takker han for innsatsen selv om ingenting er bekreftet. Foto: NTB Scanpix
SPARKET?: Antonio Conte skal være ferdig i Chelsea. Flere spillere takker han for innsatsen selv om ingenting er bekreftet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Antonio Conte trolig ferdig i Chelsea

Fàbregas og Terry takker Conte før han er sparket

Derfor sparker Chelsea manageren med høyest seiersprosent.

Managersituasjonen i Chelsea er for lengst blitt en farse, eskalerte situasjonen ytterligere.

Det har lenge virket som det bare er et spørsmål om tid, og torsdag meldte flere britiske medier at Antonio Conte har fått sparken i Chelsea. Ingenting er likevel bekreftet av klubben selv, og da framstår det merkelig når midtbanespiller Cesc Fàbregas legger ut en avskjedsmelding til italieneren.

Fabregas takker Conte for samarbeidet og ønsker lykke til i framtida.

Av managerne som har ledet Chelsea i mer enn 100 kamper, er Conte den med høyest seiersprosent med sine 65,1 prosent. Hvorfor velger da klubben å kvitte seg med ham?

Costa-trøbbel

Tidligere på dagen likte Fàbregas en annen Twitter-melding som sa at Conte var ute av klubben.

Foto: Skjemdump fra Twitter.
Foto: Skjemdump fra Twitter. Vis mer

I kulissene på Stamford Bridge har han og flere andre spillere hatt et anstrengt forhold til suksessrike italieneren. Det hele startet da Diego Costa ble kastet på dør.

SMS-sparking

Den spanske spissen er kjent som en hardhaus på banen, men kan også være vanskelig å håndtere utenfor gressmatta.

Costa var svært sentral i Chelsea suksessesong i 2014/15. Conte ledet klubben til seriegull, godt hjulpet av en målkåt Costa, men i løpet av sommeren surnet forholdet mellom de to. Manageren ønsket ikke å ha med spissen videre, og ga beskjed om det. Via SMS.

Metoden sjokkerte Costa, som gikk ut i streik. Også flere av lagkameratene skal ha stusset over Contes håndtering av situasjonen, og flere stilte seg på Costas side av konflikten.

Etter mye om og men ble spissen til slutt solgt tilbake til Atlético Madrid, klubben han kom fra.

Internt bråk

Stemningen mellom manageren og deler av garderoben skal ha vært dårlig gjennom årets sesong, men den nådde bare overflata et fåtall ganger.

Da konflikten først kom fram i lyset, var det imidlertid tydelig hva enkelte av spillerne mente.

Etter FA-cup-seieren i mai la Willian Borges ut et jubelbilde av hele laget på Instagram. Conte var imidlertid tildekt av emojiikoner. Willian var en av Costas nærmeste venner, og snakker samme språk, nemlig portugisisk. Midtbanespilleren har vært kraftig linket bort fra klubben gjennom overgangsvinduet, men kan muligens bli fristet til å bli nå som Conte angivelig forsvinner.

En annen brasilianer, David Luiz, trøblet mye med skader forrige sesong, men selv når han var frisk slet han med å komme inn på laget. Midtstopperen kritiserte åpenlyst Contes laguttak, og måtte nøye seg med et fåtall kamper.

Terrys takk

Etter en turbulent sommer ser det ut til at Chelseas mektige eier, Roman Abramovitsj, endelig har bestemt seg. Spillergruppa vinner og Conte er ferdig som Chelsea-manager.

Ryktene om at Maurizio Sarri skal ta over har sirkulert lenge, og det kan virke som om italieneren erstatter landsmannen før han engang er ute av dørene. Den tidligere Napoli-manageren skal også ifølge ryktene ta med seg den ettertraktede midtbanespilleren, Jorginho, til London. Det melder blant andre The Guardian.

Ikke alle som har spilt under Conte i Chelsea er negativ til manageren, og i likhet med Fabregas, har også John Terry lagt ut en avskjedsmelding før klubben har fått annonsert sparkingen. Terry har spilt i Aston Villa den seineste sesongen.

Årets Premier League-sesong starter fredag 10. august. Chelsea skal i aksjon lørdag 11. august. Da møter de Huddersfield borte.