FC København gikk på sitt styggeste Champions League-tap

To ganger Ronaldo og di Maria senket FC København.

 KAMPENS PROFIL:  Real Madrids Angel Di Maria ble den store spilleren i oppgjøret mot FC København - med to scoringer og en lekker assist. Foto: REUTERS / Juan Medina / NTB Scanpix
KAMPENS PROFIL: Real Madrids Angel Di Maria ble den store spilleren i oppgjøret mot FC København - med to scoringer og en lekker assist. Foto: REUTERS / Juan Medina / NTB ScanpixVis mer

• Real Madrid - FC København 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Ståle Solbakken sa på forhånd at han ikke fryktet at FC København skulle reise hjem med et 10-0-tap for Real Madrid.

Men det kunne fort blitt styggere enn 4-0 hvis Real Madrid hadde satt flere av sjansene sine - for sluttresultatet ble bra nok, men spillemessig kan nok spanjolene bedre.

Likevel er kveldens 4-0-tap FC Københavns styggeste tap i Champions League, fra gruppespill til finale, noensinne, skriver Uefa.com

Hjemmefansen lot seg ikke imponere de første 45 minuttene, og ga det spanske laget en pipekonsert vei ut i garderoben til pause.

Men i andre omgang viste engelen di Maria at han i alle høyeste grad var tilstede på Santiago Bernabéu.

Ronaldo i hundre FC København åpnet friskt, men Real Madrid tok over spillet - og sto for flest sjanser.

I det 21. minutt sendte Cristiano Ronaldo hjemmelaget i ledelsen - i det som er hans 100. kamp i europeiske turneringer. På bakerste stolpe kunne 28-åringen heade innlegget fra Marcelo enkelt inn i nettmaskene - mens Johan Wiland var på bærtur i feltet.

Ángel di María fikk to sjanser fra åtte meter, ett skudd og en heading, som argentineren strengt tatt burde greid å sette i mål.

Fem minutter før pause fikk Real Madrid en påminner om at også de gjestende laget var kapable til å score mål.

FCK nære Mens Pepe var på sidelinja for å få stiftet sammen et sår i hodet, etter duell med Daniel Braaten, fikk gjestene fra Danmark corner.

Corneren nådde Nicolai Jørgensen hode, som satte ballen rett i tverrliggeren - noe som fikk Ståle Solbakken til å slippe ut ergrelsen ved å rulle seg på bakken på sidelinja.

I andre omgang viste Real Madrid både at de kan spille pent - og score mål.

God di Maria-kveld I det 65. minutt kom Ronaldos andre for kvelden. Karim Benzema sendte hælsparket til di Maria, som sendte ballen videre til Ronaldo ved å sette venstrefoten bak høyre og chippe inn - rett på pannebrasken til 28-åringen og i mål til 2-0 for hjemmelaget.

Bare seks minutter senere fikk di Maria krone en god kveld med et vakkert mål.

Argentineren dro med seg ballen fra høyre og inn i banen. Fra rundt 20 meter klinte han til med et skudd FCK-keeper Wiland var totalt sjanseløs på.

Danskene hadde, som i store deler av første omgang, mer enn nok med å forsvare seg - og Olof Mellberg burde få en klapp på skulderen av Solbakken i kveld for jobben i danskenes forsvar.

På overtid viser di Maria virkelig at det er hans kveld. På ny dro han seg inn fra høyre, og klinte til med venstreslegga - og fastsetter resultatet til 4-0.

- Straffet seg Danskene fikk med seg tre sjanser helt på tampen, men uten å få med seg mål fra Santiago Bernabéu.

- Første omgang var ikke bra nok for vår del. Feilene vi gjør i kampen er lik de som også ville straffet seg i den danske superligaen, sier Thomas Delaney hos FC København til Uefa.com.

Angel di Maria på sin side var litt mer fornøyd med innsatsen.

- Vi er veldig glade, fordi vi spilte en bra kamp. Vi forandret systemet, og spilte med tre mann i front, og ting gikk bra. Treneren fortsetter å ha tro på oss, sier di Maria etter kampslutt.