FC København vil ha Trond Andersen

Men landslagsstopperen avviser at han tilbys fantasilønn.

TALLINN (Dagbladet.no): Tre millioner kroner, med lav dansk kunstnerskatt, er summen Trond Andersen (30) loves i årslønn hos Magne Hosets FC København. Det skriver den danske avisa B.T i dag.

Landslagsbacken bekrefter overfor Dagbladet.no at han er kjent med interessen fra FCK, men avviser at det foreligger et tilbud på flere millioner for hans underskrift.

Bosman-spiller i slutten av juni

- Det stemmer ikke, sier Andersen.

Den tidligere Wimbledon-spilleren kom til Aalborg sommeren 2003. Siden har han overbevist stort som midtstopper i Superligaen.

Når den danske serien er over i juni er han bosmanspiller, han står uten kontrakt med jyllandklubben og går gratis.

Inntil videre utelukker ikke Andersen at han undertegner ny avtale med Aab.

- Jeg skal i dialog med dem når jeg kommer hjem fra Estland. Jeg skal ikke nødvendigvis vekk, sier Andersen.

Og ikke håp på at kristiansunderen kommer hjem til din klubb i Tippeligaen etter sommerferien. Flere proffår i utlandet frister mer.

Vil ikke til tippeligaen

- Jeg har tenkt litt på Norge, men jeg foretrekker å spille ute lengre. Jeg skal tilbake til slutt uansett, og jeg har allerede spilt fire og et halvt år med Molde, sier Andersen.

- Du har sagt tidligere at du ikke vil til en annen dansk klubb?

- Det er forsåvidt sant, men det kan forandre seg.

- Frister det med England igjen?

- Både og. Jeg vil gjerne spille i Premier League igjen, men engelsk 1. divisjon er ikke noe for meg.

Stort skjegg

Før han undertegnet for Aalborg for to år siden trente han med tyske Kaiserslauteren. Og mens han var i Wimbledon var Birmingham på hugget.

Nå hevder midtstopperen, som stiller med helskjegg på landslagstreningene, at det ikke ligger et eneste konkret tilbud på bordet.

Ikke fra FCK, ikke fra noen andre heller.

- Jeg har også bevisst latt være å tenke langt fram. Jeg skal konsentrere meg 100 prosent om serien i Danmark, vi kan fortsatt sikre oss en Royal League-plass, sier han.

Skal gripe sjansen

I morgen tyder alt på at han er midback sammen med Vidar Riseth mot Estland. Når alle de beste er med pleier han å slite benken.

- Jeg gleder meg til kamp. Det er lenge siden jeg har spilt på landslaget. Jeg må ta sjansen, hvis jeg skal få være med videre, sier Andersen.

Følg Estland-Norge direkte på Dagbladet.no onsdag kl. 17.

BYTTER KLUBB?: Trond Andersen kjenner til interesse fra FC København.