FC Midtjylland bruker «Moneyball»-metoden med suksess

Slik gikk til topps på rekordtid.

MONEYBALL-SUKSESS:  FC Midtjylland er bygget opp på Moneyball-prinsippet. Torsdag kveld slo de Manchester United. Foto: NTB Scanpix.
MONEYBALL-SUKSESS: FC Midtjylland er bygget opp på Moneyball-prinsippet. Torsdag kveld slo de Manchester United. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Midtjylland sjokkerte Fotball-Europa da de i går snudde kampen og slo Manchester United. Den danske klubben som til vanlig terger Ståle Solbakkens F.C. København har bygget opp klubben på en helt annen måte.

Det er nå 18 måneder siden Matthew Benham introduserte sine analytiske funn til en liten dansk klubb som aldri hadde vunnet noe. I fjor vant de ligaen for første gang.

Benham tjente millioner på sitt selskap som brukte matematiske metoder til å forutse fotballkamper. Senere har han tatt i bruk metoden i klubber.

- Vi har ikke tatt en eneste dårlig avgjørelse siden vi fikk Matthew Benhams tall, sa FC Midtjylland-trener Glen Riddersholm til FourFourTwo forrige sommer.

Noen uker seinere sluttet han etter en intern krangel med ledelsen. Fansen var i harnisk, Champions League-spillet glapp i siste runde og folk spurte seg selv, hva nå? 

Var Moneyball-metoden en sesong med flaks? Holdt Midtjylland nå på å kollapse etter en magisk sesong?

Historien bør være kjent nå. Brentford-eier Matthew Benham kjøpte Midtjylland. Utnevnte Rasmus Ankersen til styreformann, og bygget lagets spill og overgangspolitikk på statistikk. Det betalte seg med klubbens første seriegull i historien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer