Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FCK: - Vi er stolte av Ståle

Gleder seg over Solbakken som landslagssjef.

STOR SUKSESS: FCK har opplevd gode prestasjoner under trener Ståle Solbakken, og gleder seg over at nordmannen nå får sjansen som Norges landslagssjef om noen år.  
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STOR SUKSESS: FCK har opplevd gode prestasjoner under trener Ståle Solbakken, og gleder seg over at nordmannen nå får sjansen som Norges landslagssjef om noen år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): FC København synes det er trist at de mister Ståle Solbakken som hovedtrener fra 2012, men gleder seg over at han får tillit som norsk landslagssjef.

- Ståles resultater i FCK taler for seg selv, og vi hadde gjerne sett ham fortsette i klubben etter at kontrakten utløper i 2011. Men samtidig er vi stolte over at Ståle gjennom sitt glimrende arbeid i FC København har kvalifisert seg til landslagstrenerjobben i sitt hjemland, sier sportsdirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmesider.

Drillo leder det norske landslaget i den kommende kvalifiseringen. Skulle Norge kvalifisere seg til sluttspillet i Polen og Ukraina, har han opsjon på å lede laget også der.

I motsatt fall tiltrer Solbakken som landslagssjef 1. januar 2012, med en kontrakt som varer ut 2015. Skulle Norge kvalifisere seg for EM-sluttspillet i 2016, fortsetter han i jobben til det er over.

I Danmark er de glade for at de fant en løsning alle kunne være fornøyde med, ettersom det tidlig ble klart at det var uaktuelt for både FCK og Ståle Solbakken å bryte kontrakten.

- Vi foretrekker å tenke og handle langsiktig, og derfor passer det oss godt at vi allerede 20 måneder før deadline kan sette i gang prosessen med å finne Ståles avløser, sier Carsten V. Jensen.

Ståle Solbakken fikk 15 kamper som FCK-spiller, og ble trener i klubben 1. januar 2006. Han har ledet danskene i 204 kamper, og har vunnet 122 av dem mot 42 tap. Med et poenggjennomsnitt på nesten 2,0 er han trolig den mest suksessrike sjeftreneren i nyere dansk klubbhistorie.

Under nordmannen har FCK på fire sesonger vunnet tre danske mesterskap og en cupseier, og har kvalifisert seg til europeisk gruppespilll i samtlige sesonger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media