FCK avsluttet med stil

Slo Celtic 3-1 i Parken.

FC København slo Celtic 3-1 i Parken onsdag. Ståle Solbakkens menn vant dermed to kamper i sin første mesterligasesong.

Manchester United og Celtic, lagene som er klare for åttedelsfinale, fikk begge juling i København. Skottene var riktignok klare for cupspillet før kampen mot FCK, men de spilte for gruppeseier.

Atiba Hutchinson ga FCK en drømmestart med scoring i kampens annet minutt, og Jesper Grønkjær doblet ledelsen etter en snau halvtime. Marcus Allbäck hevet stemningen ytterligere med sitt 3-0-mål i annen omgang.

Tsjekkeren Jiri Jarosik scoret et trøstemål for gjestene, men laget som forrige uke tapte to ganger for Lillestrøm i Royal League kunne gå av banen med en fortjent seier.

Fornøyd Solbakken

Ståle Solbakken var naturlig nok fornøyd etter kampen.

– Vi følte at vi hadde mye å spille for selv om vi var utslått, og vi var veldig tent. Celtic er dessuten et lag vi skal være på talefot med, sa Solbakken, ifølge NTB.

– Vi har tatt sju poeng i vår første sesong i mesterligaen, og det er det ikke mange som klarer. Celtic har vel vært med 100 ganger, og det er første gang de går videre, overdrev Solbakken.

VERDIG AVSLUTNING: Brede Hangeland (venstre) og de andre København-spillerne kunne glede seg over seier over Celtic i siste kamp i Europa denne sesongen. Foto: AP
VERDIG AVSLUTNING: Brede Hangeland (venstre) og de andre København-spillerne kunne glede seg over seier over Celtic i siste kamp i Europa denne sesongen. Foto: AP Vis mer

Ambisjonen om tredjeplass og UEFA-cupspill i vinter ble knust i Lisboa forrige runde, men Solbakken kan gjøre opp status med positivt regnskap. FCK leder superligaen suverent og er på god vei mot å få gjøre et nytt forsøk på å kvalifisere seg til mesterligaen neste år.

(NTB)