IKKE LENGER BARE FCK-TRENER: Ståle Solbakken får utvidede fullmakter i sin danske klubb. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
IKKE LENGER BARE FCK-TRENER: Ståle Solbakken får utvidede fullmakter i sin danske klubb. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpixVis mer

FCK gir Solbakken managerrolle

Det skriver B.T.

Mange så det som en midlertidig løsning da Ståle Solbakken overtok ansvaret som sportsdirektør i FC København. Nå ser det ut til at klubben vil gi nordmannen en langsiktig rolle som manager.

Det er danske BT som erfarer dette. Ifølge avisen vil FCK gi Solbakken en prøveperiode på minst et år som overordnet manager, en rolle kjent særlig fra England.

Tidligere i uken ble sportsdirektør Carsten V. Jensen sparket etter et drøyt års skuffende resultater. Tanken er ifølge BT at Solbakken fortsatt skal ha mye av det sportslige ansvaret Jensen hadde inntil nylig.

Den tidligere Wolverhampton-manageren har løftet FCK fra siste- til en foreløpig tredjeplass i ligaen etter at han erstattet Ariël Jacobs sist høst. Det er liten tvil om at det er stor tro på Solbakken i den danske hovedstaden.

- Vi har et mål om å bygge opp en ny sportslig sektor omkring Ståle Solbakken, og det arbeidet blir påbegynt nå. Jo før, jo bedre, sa klubbdirektør Anders Hørsholt til BT mandag.

Antakelig ansetter FCK en teknisk direktør som skal jobbe sammen med Solbakken framfor en ny sportsdirektør.

(NTB)