FCK-grep skaper raseri

Dubai-reise skaper oppstuss.

IKKE POPULÆRT: Styreformann i FC København, Bo Rygaard, og tidligere spiller og sportslig leder William Kvist. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB
IKKE POPULÆRT: Styreformann i FC København, Bo Rygaard, og tidligere spiller og sportslig leder William Kvist. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da fansen fikk høre om Norges landslagssjef Ståle Solbakkens tidligere klubb, FC København, og deres planlagte reise til Dubai i januar, skapte det stort oppstyr i sosiale medier.

Ord som «tonedøvt», «skuffende» og «pinlig» går igjen, skriver danske BT.

«I lys av at klubben har erkjent at det er problemer med menneskerettighetene i De forente arabiske emirater, stiller vi oss uforstående til at de likevel prioriterer treningsfasiliteter over menneskerettigheter,» skriver FCKs fanklubb på Facebook, der de oppfordrer klubben til å snu.

Dette har også vært tema i Norge, der Rosenborg blant annet i 2017 avlyste sin planlagte reise til Emiratene. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili.

Så stor oppmerksomhet har saken fått, at FCK nå har sett seg nødt til å gå ut med en pressemelding og forklare valget.

- Vi er klar over at ikke alle kan være enige i hvordan vi prioriterer. Det respekterer vi, men vi vil også gjøre oppmerksom på de overveielsene som er grunnlaget for prioriteringen, sier sportslig leder William Kvist i en pressemelding.

Han utdyper:

- Valget av Dubai er allerede tatt ut fra de sportslige mulighetene vi har under en verdensomspennende pandemi, som gjør dette området til et sted med gode forutsetninger i forhold til treningsmotstandere, fasiliteter, smittevern og reisemuligheter, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer